Risør videregående skole - en grunn til at folk bor i Risør

- Risør videregående skole er en viktig arbeidsplass, og et fullverdig tilbud på skolen tiltrekker seg lærere med høy kompetanse, mange med adresse 4950, skriver Ragnhild Sigurdsøn i dette leserinnlegget.

- Risør videregående skole er en viktig arbeidsplass, og et fullverdig tilbud på skolen tiltrekker seg lærere med høy kompetanse, mange med adresse 4950, skriver Ragnhild Sigurdsøn i dette leserinnlegget. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fylkeskommunen foreslår å avvikle linje for medier og kommunikasjon og de siste to årene av studiespesialiserende linje. Det vil få alvorlige, negative konsekvenser.

Per i dag har nærheten til Risør videregående skole, og et godt tilbud til barn og ungdom vært en grunn for meg å for å bo her. Med en rasert videregående skole vil byen bli mindre attraktiv for barnefamilier.

Risør videregående skole er en viktig arbeidsplass, og et fullverdig tilbud på skolen tiltrekker seg lærere med høy kompetanse, mange med adresse 4950.

De fleste elevene bor nær skolen og trenger ikke å bruke mange timer i uka på reisevei. Det gjør det lettere for en trøtt tenåring å komme seg på skolen hver dag. Det øker muligheten for å fullføre videregående skole. Vi trenger at færre dropper ut.

Jeg frykter at lang skolevei med buss vil føre til at elevene ikke orker å fortsette på fritidsaktiviteter. Det er ikke sikkert at like mange vil dukke på korpsøvelse klokka 17 dersom de har kommet hjem med bussen fra Tvedestrand klokka 16. Kulturaktivitetene i Risør trenger de eldste ungdommene.

Mange ungdommer i Risør jobber etter skolen; på bakeren, bokhandelen eller på jernvaren. De får verdifull arbeidserfaring. Det er viktig at ungdommene får mulighet til å drive med flere ting enn skole, at de lærer på flere arenaer, og at de beriker byen.

Der man går på videregående skole er ofte et sted man føler tilhørighet til, og denne tiden er for mange en minnerik tid. Den tilhørigheten ønsker vi fortsatt at ungdommene som tradisjonelt sokner til Risør Videregående skole skal ha. Identitet og tilhørighet øker muligheten for å flytte tilbake etter studier.

Risør har vært særdeles attraktiv å bo i med tenåringsbarn. Kort reisevei til skolen, mulighet for å bruke ettermiddagene på kulturskole og fritidstilbud, og muligheten for deltids- og sommerjobb, har gitt viktig ballast. Denne ballasten er et tillegg til vitnemålet med studiekompetanse.

Fylkeskommunen vil spare penger ved å rasere Risør videregående skole, flytte elever og lærekrefter. Fylkeskommunen jobber også med samfunnsutvikling og ønsker at Risør skal vokse og blomstre. Dersom man først legger ned en videregående skole, blir jobben for å få en blomstrende by mye vanskeligere. En fullverdig videregående skole er det øverste kulepunktet på lista dersom man ønsker en positiv samfunnsutvikling i Risør.

Ragnhild Sigurdsøn
mor til en student og en elev i VG3

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken