Pia (17) er Aust-Agder Blads nyeste journalist

Mange jern i ilden: Pia Johansen fra Risør balanserer tida mellom skole, teater og fersk reporter i Aust Agder Blad.

Mange jern i ilden: Pia Johansen fra Risør balanserer tida mellom skole, teater og fersk reporter i Aust Agder Blad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var egentlig håndballspiller hun skulle bli. Men for Pia Johansen fra Risør ble medier og kommunikasjon såpass interessant at hun ser for seg en karriere som journalist. Fremover finner du henne i spaltene i vår avis, for 17-åringen har ikke tenkt til å vente med karrieren til hun er ferdig med utdanningen.

DEL

Å velge videregående utdanning kan gi enhver ungdom litt å bryne seg på. Enkelt var det heller ikke for Pia:

– Jeg ville egentlig gå idrettslinja i Arendal. Jeg har spilt håndball siden femte klasse, og hadde lyst til å fortsette med det. Men da måtte jeg jo reise fra Risør, og det hadde jeg definitivt ikke lyst til. Så da fikk jeg omgjort søknaden, og kom inn på medier og kommunikasjon.

Har peila ut karrieren

Det ble mer interessant enn hun hadde sett for seg, og nå går Pia andre året på linja ved Risør videregående skole:

– Det er både teori og praksis, og jeg liker begge deler. Vi lager filmer, skriver artikler, jobber med reklame og andre praktiske ting. I tilegg har vi en del teori om media som fag, og jeg liker det også. Det var i det hele tatt et morsommere studie enn jeg hadde trodd i begynnelsen, forteller hun.

Kontaktet avisa

Såpass interessant syns Pia det var, at hun nå planlegger høyere utdanning innen journalistikk, fortrinnsvis ved journalisthøgskolen i Oslo. Før den tid kommer, var hun så handlekraftig at hun syns det hadde vært fint å prøve seg i jobben allerede nå:

– Jeg satt en dag i timen og tenkte: «Dette liker jeg godt, jeg liker skrivende jouralistikk». Så fortalte jeg det til læreren min Christina Tveit. Hun har jo jobbet i Aust-Agder Blad. «Ta kontakt med redaktøren», sa hun.

Jeg tok kontakt med redaktøren, som sa at dette var interessant for avisa. Det er jo gøy, da.

Det skulle vise seg å være ganske smart, forteller Pia:

– Jeg tok kontakt med redaktøren, som sa at dette var interessant for avisa. Det er jo gøy, da.

Det blir en del helgejobbing på Pia fremover, men ikke så mye at det går ut over skole eller venner, sier hun.

Trekker mot hovedstaden

Ved siden av studier og jobb i avisa, er det ikke lenger håndball, men musikkteateret som tar opp store deler av tida til 17-åringen:

– Jeg er aktiv i både musikk- og ungdomsteateret. Det er veldig gøy, forteller hun, og legger til at selv om hun er glad i byen, gleder hun seg også til å prøve andre trakter etter videregående:

– Jeg tror det blir Oslo. Jeg har en kjæreste i militæret nå, så hvis vi «har ting på stell» etter det, flytter vi nok sammen dit.

Inntil da er det altså stor sjans for at du møter den blide journalistspiren på oppdrag, så ta godt i mot henne!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken