Gå til sidens hovedinnhold

Vi inviterer til skoledebatt

Artikkelen er over 2 år gammel

Lurer du på hva som skjer med Risør videregående skole fremover? Kanskje du har noen sterke meninger om nettopp det? Onsdag er det duket for debatt – og alle som vil kan delta.

Hvordan ser fremtiden til Risør videregående skole ut? Til høsten trer Ove Konrad Gravningsmyr av som rektor, og en ny, foreløpig ukjent, erstatter skal ta over skuten. Samtidig arbeides det med en ny, stor videregående skole som etter planen skal åpnes i Tvedestrand i 2020.

Aust-Agder Blads redaktør Lars Taraldsen syns derfor det er på sin plass å ta en real debatt om temaet. Men ikke bare med trykksverte eller digitale tegn. Han vil ta debatten ut til folket, og inviterer til Brygga Restaurant & Pizza førstkommende onsdag.

Vil snakke der det skjer

– Som redaktør har jeg lyst å ta debattene fra spaltene våre og ut der folk er. Jeg har lyst til at vi fremover skal ha debatter og andre type arrangementer ute på serveringsstedene i byen og gjerne på samfunnshus eller lignende på Hope, Søndeled og i Gjerstad, sier Taraldsen, og legger til:

– Hver gang større strukturelle og viktige debatter dukker opp, har jeg et klart mål om å ta det ut til folk, der det skjer. Vi vil rett og slett forsøke å få opp lokal entusiasme og aktiv deltakelse i det offentlige ordskiftet.

Arrangementet på onsdag åpnes ved at rektor Gravningsmyr holder en innledning, før panelet går i gang med debatten.

I panelet sitter:

  • Ylva Thorvaldsen, nestleder i elevrådet ved Risør videregående skole.
  • Jon-Olav Strand, fylkesvaraordfører i Aust-Agder fra Kristelig Folkeparti.
  • Paal Eckhoff Salvesen, tillitsvalgt ved Risør videregående skole, og bystyremedlem fra Arbeiderpartiet.
  • Jon Gløer Gløersen, lærer ved Risør videregående skole og leder av en prosjektgruppe for utredning av skolens utvikling etter 2020.

 

 

– Thorvaldsen er ung og vet hvordan det er å være elev. Det er jo elevene som er viktige, og som i større grad enn mange av de voksne, vet hva som trengs i en moderne læringsprosess. Det er riktig å ha noen fra fylket der, ettersom fylket eier den videregående skolen. Strand kan tilføre noe om fylkets syn på balansen mellom Risør og Tvedestrand, for eksempel, sier Taraldsen.

– Salvesen kan belyse både de ansattes side og se saken fra et lokalpolitisk standpunkt. Jeg tenker at Gløersen kan si litt om hvordan prosjektgruppa ser på fremtiden og hva som er viktige for dem som jobber i den, sier Taraldsen, og legger til at Gravningsmyr ikke er med i debattpanelet fordi rektoren ikke ønsker å legge føringer for prosjektgruppa før de har levert en rapport.

Håper på diskusjoner

Skoledebatten er et prøveprosjekt for Aust-Agder Blad, for å teste ut formatet.

– Jeg har tro på at når folk møtes og diskuterer, er det med på å styrke disse viktige prosessene i lokalsamfunnet, sier Taraldsen, som håper folk dukker opp både for å lytte til debatten, for å komme med innspill og gjerne for å sitte igjen og diskutere etterpå.

– Det skal bli en debatt som er interaktiv på den mest manuelle måten som finnes – altså å snakke med hverandre.

Aust-Agder Blad håper å live streame debatten på våre nettsider

Les også

Tolv vil sitte i rektorstolen på Risør videregående skole

Les også

– Leit at damer ikke søker

 

Les også

Kirsten har sagt opp som rektor ved VIRK

Les også

Kultursjefen i Risør slutter

 

Kommentarer til denne saken