- Nå må elevene få være i fred

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

- Jeg synes det er sørgelig at politikere vil bruke elever for å markere seg før valget, sier rektor ved Risør videregående skole, Ove Konrad Gravningsmyr.

Det er merkelig at ordføreren i Gjerstad kritiserer fylkeskommunen for å gjennomføre et politisk fattet vedtak i fylkestinget, sier rektor Gravningsmyr.

Han forteller at Risør videregående skole aldri har opplevd større søkerpågang enn i år, og at førsteklassene er fulltallige med 60 elever. Nå håper han at de fem gjerstadelevene som opprinnelig søkte seg til Tvedestrand skole kan få ro til å finne seg til rette i sin nye skolehverdag.

Utover dette ønsker han ikke å kommentere Kjell Trygve Grunnsvolls verbale nedleggelse av Risør videregående skole på debattsidene til AAB denne uken. Der har temperaturen vært høy mellom ham og Venstres fylkesordførerkandidat Sara Sægrov Ruud, som har bedt Grunnsvoll om å «korke tranflaska» før høstens valg.

- Det er ikke så smart å komme trusler av denne typen når vi skal drive en nabosamtale som enda ikke har startet. Dette er en lite fruktbar start på dialogen, sier Ruud Sægrov og sikter til debattinnleggets avslutning, der gjerstadordføreren legger ned et eventuelt samarbeid med Risør kommune allerede før det har begynt.

Glemmer hisorikken

- Det er også rart at Grunnsvoll får lov til å hamre løs på skolen i denne saken med tanke på at hans parti har vært med på å stemme frem den inntaksordningen vi har i fylkeskommunen i dag, mener Sægrov Ruud som forøvrig også er faglærer ved Risør videregående skole. - Jeg heier på elevene, og synes at det er bedre med motiverte elever som trives på skolen enn noen som er plassert der mot sin egen vilje, sier hun.

Tar for hardt i

Risørordfører Per Kristian Lunden har jobbet hardt for å styrke og utvikle skoletilbudet i Risør, og synes Grunnsvoll tar hardt i i sine utspill.

- Kommunestruktur er noe som avgjøres mellom kommunene, mens skoleinntaket foregår på fylkesnivå, påpeker han.

- Vi har også totalt ulikt syn på fremtiden til Risør videregående skole. En nedleggelse av denne, ville vært ikke mindre enn en katastrofe. Vi trenger skolen av så mange grunner, både som et tilbud for våre elever, en stor og viktig arbeidsplass, og fordi ungdom danner en identitet og blir glad i Risør gjennom de årene de har i kommunen. Når det gjelder en fremtidig sammenslåing, er Lunden åpen for at Risør som den største kommunen i et samarbeid må være lydhør.

- Jeg har et godt samarbeid med ordføreren i Gjerstad, og jeg er klar over at slike saker kan fremstå med arroganse fra Risørs side. Det må vi alltid passe på, lytte til og ha respekt for, sier Lunden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken