Hun vant NRK-konkurransen Virtous, fredag spiller hun i Risør

SUPERTALENT SPILLER I KIRKEN: Det klassiske supertalentet fra Bergen, Sonoko Miriam Shimano Welde har med seg fiolinen sin fra 1714 til Risør i morgen!foto: risør kammermusikkfest

SUPERTALENT SPILLER I KIRKEN: Det klassiske supertalentet fra Bergen, Sonoko Miriam Shimano Welde har med seg fiolinen sin fra 1714 til Risør i morgen!foto: risør kammermusikkfest

Artikkelen er over 3 år gammel

Sonoko Miriam Shimano Welde. Bare merk deg navnet.

DEL

OBS: Riktig tidspunkt for denne konserten er fredag 30. desember kl 18.

Hun var bare 17 år da hun stakk av med både seieren og publikumsprisen i den tv-sendte NRK-konkurransen «Virtous» i 2014. I morgen kveld skal hun demostrere sitt klassiske talent i Den Hellige Aands Kirke i Risør på Risør Kammermusikkfests romjulskonsert.

Sjarmerte juryen i senk

Sonoko Miriam Shimano Welde er fra Laksevåg i Bergen og spiller fiolin. Da hun ble kåret til årets virtous begrunnet juryen valget slik:

«Vinneren viser fysisk og teknisk overskudd og har et naturlig og uanstrengt forhold til sitt instrument. Vinneren har stor forståelse for stykkets ulike karakterer - og viser spesielle evner til å musisere med orkesteret og fange publikum (og juryen) med en smittende tilstedeværelse».

DN Magasinet, som fulgte vinneren til en internasjonal konkurranse i kjølvannet av virtous skrev at Sonoko i begynnelsen var så sjenert at hun ikke engang våget å ta fiolintimer. Hun måtte undervises hjemme. Fortsatt krever det mye å øse ut følelser foran et publikum, sa hun til avisa da. Da hun vant Virtous, avslørte hun, var hun egentlig bare kvalm.

Spiller på fiolin fra 1714

Likevel bestemte Sonoko Miriam seg for å bli musiker allerede da hun var tolv. I april i år opptrådte hun med Leif Ove Andsnes og den internasjonalt kjente Christian Tetzlaff trio. Vaskekte musikknerder kan også notere seg med glede at hun spiller på en fiolin bygget i 1714, laget av Alessandro Gagliano, utlånt av Dextra Musica.

Dextra Musica er opprettet av Sparebankstiftelsen - og har bare ett formål: Å kjøpe inn dyrebare instrumenter for å låne dem ut til norske musikere.

Disse får du også se

Det er risørmann Frode Larsen, kjent for sin uformelle og humoristiske stil, som er konferansier i kirken fredag kveld. I tillegg får publikum høre den internasjonelt anerkjente pianisten Gunilla Süssmann, som også gjestet Risør under kammerfesten i sommer, og selveste festivalsjefen selv, Eirik Raude. Han spiller perkusjon. Øyvind Gimse fra Trondheimssolistene spiller cello.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken