– Kommunens innbyggere må få si sitt om helsehuset

Bjørn Kristiansen vil ha folkeavstemning.

Bjørn Kristiansen vil ha folkeavstemning.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Bjørn Kristiansen mener at det bør holdes folkeavstemning om helsehuset i Risør.

DEL

Etableringen av et nytt helsehus i Risør er en altfor viktig avgjørelse til at det kan overlates til politikerne. Det snakkes om en prislapp på opp mot 48 millioner kroner og det er mye penger for en liten kommune.

Det er lett å bruke andres penger

Det virker som at enkelte av de folkevalgte setter sine partipolitiske prinsipper over all sunn fornuft. «Sentrum for enhver pris», lyder parolen. Og kostnadene, ja, den må jeg og de andre skattebetalerne dekke inn. Resultatet er økte kommunale skatter og avgifter. Det er lett å bruke andres penger. Det vet vi alt om.

Mitt forslag er at denne avgjørelsen tas ved en avstemning der alle kommunens innbyggere kan si sitt, ikke bare de folkevalgte. Legg ut to alternativer og la folket bestemme. Jeg er ikke i tvil om at folk flest vil gi sin stemme til Sørlandet helsepark. Det er i mine øyne det eneste fornuftige valget.

Ikke et godt argument

Bygningsmassen er der allerede, det er relativt sentrumsnært, bussholdeplass på utsiden, det er parkeringsplasser, det er det rimeligste alternativet og det er allerede flere aktører på plass, som naturlig hører hjemme i et slikt helsehus. Basseng med temperert vann er snart på plass og treningsfasiliteter er der allerede.

Alternativet er å bygge et dobbelt så dyrt helsehus på sviktende grunn, en tidligere barkfylling. Vi så hvordan det gikk med bygget som står der nå og vi vet hva som skjer med parkeringsplassen når høstregnet kommer. At enkelte kommunepolitikere får litt kortere vei å gå holder ikke som argument i denne saken.

Artikkeltags