Gå til sidens hovedinnhold

Gir gode hagetips

Foredrag til inspirasjon

Artikkelen er over 5 år gammel

De siste snøfallene gjør nok at mange har tankene helt andre steder enn i hagen. Likevel er det nettopp hagen som er tema når Helen Fredholm besøker Risør bibliotek onsdag.

Fredholm er kjent for sin «Cottage Garden», som er en besøkshage på Toten. Hun skriver bøker, holder foredrag og blogger om alt som har med hage å gjøre.

– Hun er på forfatterturne i fylkeskommunen, og siden vi er på den tiden av året vi er synes jeg det var på sin plass å få henne til Risør, forteller Eva Christensen på Risør bibliotek.

Hun tror på godt besøk, selv om det hele skjer klokken 12 på en vanlig onsdag.

– Vi har god erfaring med at det kommer folk på formiddagsarrangement.

Helen Fredholm beskriver seg selv som ’blomsterpike’; en som alltid har vært fascinert av det som spirer og gror. I 2005 ble hun norgesmester i hagesdesign for amatører og i 2013 fikk hun Hageselskapets hagekulturpris.

– Hos oss skal hun vise bilder og fortelle, og har helt sikkert mange gode tips å komme med. For selv om vi fikk litt snøvær forrige helg, gjelder det jo å planlegge hagen for tiden som kommer. Du vil få gode råd om hvordan du kan forme en praktisk og estetisk hage, sier Eva Christensen.

Kommentarer til denne saken