Varaordføreren åpnet Europris på Østebø

Butikksjef Kenneth Aslaksen (til venstre) hadde hendene fulle med blomster. Fungerende ordfører Elen Lauvhjell hadde hendene fulle med å klippe den røde snora, mens første kunde Alan Skogsholm (til høyre) hadde hendene i lommene etter en time i kø.

Butikksjef Kenneth Aslaksen (til venstre) hadde hendene fulle med blomster. Fungerende ordfører Elen Lauvhjell hadde hendene fulle med å klippe den røde snora, mens første kunde Alan Skogsholm (til høyre) hadde hendene i lommene etter en time i kø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den første kunden hadde stått utenfor døra i en time og ventet på at varaordfører Elen Lauvhjell skulle klippe snora og åpne den nye Europris-butikken på Østebø. På innsiden ventet de butikkansatte, med sommerfugler i magen.

DEL

Da varaordføreren hadde klippet snora, strømmet mellom 20 og 30 kunder inn døra til butikken som er Europris første i kommunen.

Butikksjef Kenneth Aslaksen pustet lettet ut etter hektiske dager og lange kvelder for å få alt på plass i de nye butikkhyllene.

Pulsen til butikksjefen var høy i minuttene før åpning da kassaapparatet streiket og varaordføreren ikke hadde dukket opp når klokka var fem på ni.

- Blir det kø herfra til månen, så hent en pose twist og godsnakk med kundene. Hold den gode stemningen, sa Aslaksen til et nervøst personale.

Lone fra hovedkontoret til Europris tar bilde av de ansatte like før åpning.

Lone fra hovedkontoret til Europris tar bilde av de ansatte like før åpning. Foto:

Første kunde

Alan Skosholm hadde gått av bussen klokka åtte og tatt plass foran nybygget en time før åpninga.

- Det er moro når det åpner en ny butikk. Jeg skal nok kjøpe noe, men vet ikke ennå hva det blir, jeg er mest her for nysgjerrigheten, fortalte Skogsholm foran den røde snora.

Varaordfører Lauvhjell hadde tatt på seg ordførerkjedet, siden ordfører Lunden er på utenlandsreise, og til de frammøtte sa hun at denne satsingen fra Europris er viktig med tanke på handelslekkasje.

Butikksjef Kenneth Aslaksen og assisterende butikksjef Elisabeth Vegerstøl vet ikke hvor varaordføreren er fem minutter før åpning.

Butikksjef Kenneth Aslaksen og assisterende butikksjef Elisabeth Vegerstøl vet ikke hvor varaordføreren er fem minutter før åpning. Foto:

Unik butikk

I bakgrunnen sto etableringsdirektør i Europris, Gunnar Børresen og finpratet med Kjell-Rune Lindal og Tore Solberg fra entreprenøren Lindal Hus.

- Europrisbygget i Risør er unikt i vår sammenheng. Av de 247 butikken vi har i kjeden nå, er dette det eneste som er bygget i tre. Vi er veldig stolte av dette bygget med en topp moderne stor butikk, smiler Børresen.

Han forteller at Europris blir en konkurrent til alle - og ingen.

- Vi har et så bredt sortiment at vi konkurrerer litt med alle, men utvalget er ikke stort nok til at vi kan konkurrere med spesialbutikkene i sentrum, sier Børresen.

To minutter før åpning ankommer Elen Lauvhjell, til glede for butikksjef Kenneth Aslaksen og etableringsdirektør Gunnar Børresen.

To minutter før åpning ankommer Elen Lauvhjell, til glede for butikksjef Kenneth Aslaksen og etableringsdirektør Gunnar Børresen. Foto:

Artikkeltags