Tøff debattkultur?

Kritikk: Dag Eikeland tar til motmæle mot Ap-politker Ragni MacQueen Leifson i dette innlegget. Leifson stilte opp i AAB 8. mars og fryktet blant annet at en tøff debattkultur på blant annet nett ville gi vanskeligheter med rekruteringen av unge politikere.Foto: arkiv

Kritikk: Dag Eikeland tar til motmæle mot Ap-politker Ragni MacQueen Leifson i dette innlegget. Leifson stilte opp i AAB 8. mars og fryktet blant annet at en tøff debattkultur på blant annet nett ville gi vanskeligheter med rekruteringen av unge politikere.Foto: arkiv

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDet er rent rørende å lese hvilken omtanke Ragni MacQueen har for unge politikerspirer (sitat Aust Agder Blad 8. Mars 2018).

Det oppleves i ihvertfall noe underlig for oss som vanlige folk på sidelinjen når fremtredende politiker nærmest prøver å målbinde befolkningen og opphøyer seg selv til å være de eneste som skal ha rett til å uttale seg i det offentlige rom.

Må sitte stille

Da vi er blitt kjent med at de samme politikerne har hemmelig facebook gruppe(r?) hvor de diskuterer både saker og enkeltpersoner så stiller det hele seg i et noe underlig lys.

Vi som innbyggere i kommunen må altså finne oss i at når vi søker om tillatelser til et eller annet så skal vi bare måtte sitte stille og høre på alt som blir sagt om oss og kanskje det som verre er godta alt som blir diskutert om oss bak lukkede dører før den offentlige debatten, da vi selv nå har fått bekreftet at diskusjonen har gått på om hvorfor vi trengte garasjeplass til 3 biler? og hva skulle vi med basseng? Når vi har sjøen rett ved siden av.

Ja tenk at slik er det altså blitt i denne byen.

Feig?

Det blir jo ikke noe mindre underlig når vi også kan lese at Ragni MacQueen oppfordrer andre til å komme direkte til henne og konfrontere når man er uenig med henne. Snakk med meg sier hun og kaller de som har en annen mening for feige!!! For oss som opplever å få høre fra andre at hun ikke ønsker å sette sine ben på Risør Hotel!!! – rart at DU ikke valgte å komme å fortelle oss dette direkte. Feig sa du?

Nå kunne jeg selvfølgelig ha lyst til å trekke frem at det følger en ellers trend som vi opplever for øvrig når det gjelder Risør Kommune sin benyttelse av Hotellet vårt, men for ikke å komme i skade for å blande lokalpolitikere og administrasjon i samme sak så skal jeg selvfølgelig la det ligge.

Helt utrolig

Noe jeg ikke ønsker å la ligge, det er at det virker altså til å ha blitt nærmest en trend at man nå skal rakke ned på og prøve å legge bånd på alle som mener noe annet enn det administrasjonen og de førende politiske maktpersonene i denne byen måtte mene.

Jeg referer da selvfølgelig til ordfører og rådmann sin håndtering av Magnus Stø Kittelsen og uttalelser som kom i forbindelse med en av mange behandlingsrunder av vår sak på Krana.

Det er helt utrolig at her velger man å benytte masse tid på en relativ svak eller ja rett ut forsiktig kritikk av saksbehandlingen, og dette i etterkant av at rådmannen selv har stått og innrømmet at de har gjort feil (men de måtte kunne dele den med bystyret) var hansoppfattelse, men fikk altså dårlig med nattesøvn etter at noen da kommenterte feilen som var blitt gjort.

(Denne byggesaken konkret skal jeg komme tilbake til senere når den endelige behandlingen er gjennomført).

Et sårt punkt?

For her ønsker man å benytte en hersketeknikk overfor en enslig politiker som er såkalt amatør (for alle som ikke har lønn er som amatører å regne). Men altså den profesjonelle part nemlig administrasjonens leder rådmannen fyrer løs og må be ordføreren om hjelp, beklager men slik jeg ser det så er det en flau sak. Om det skulle være et sårt punkt som ble truffet kan man jo bare stille seg et stort spørsmål om?

Når da Ragni MacQueen følger opp i samme sporet og prøver å fortelle alle oss andre at vi ikke bør komme med negative ytringer mot politiske såkalte spirer, ja da begynner jeg virkelig å undres hvor er det hun ønsker at vi skal med lokalsamfunnet vårt.

Jeg er enig i at direkte sjikane som går på person og ikke sak det skal man vokte seg vel for, og det står seg meget dårlig i enhver diskusjon, MEN det er altså en stor forskjell på å skulle godta alt som kommer ifra politikere, spirer eller ei, uten at man skal måtte kunne ta til pennen.

Uønsket oppmerksomhet

Det er jo også lov å spørre seg om det faktisk er de unge spirene, som stemmer for eller imot sin egen overbevisning i mange saker?

Eller kan det være at det er det som jager mange ut av politikken igjen, at de opplever å bli fortalt hva de skal mene og blir presset til å stemme med det partiets Veteraner forteller de at de skal mene? Jeg bare spør.

Eller er det opplevelsen som de nye unge spirene oppdager om hvordan politikken virker med måten man snakker om og behandler andre personer på i en lett flatterende tone i de lukkede rom som kan være en for stor belastning?

Men det er alltid lettere å se utover enn å se innover.

Jeg mener jo å huske at det er politikere før som har uttalt seg om det å bli utsatt for en uønsket oppmerksomhet på talerstolen, men de har jo ikke hatt ordføreren i sitt parti så da telte det vel ikke da, for det har i hvert fall kun vært politikere ifra andre partier som er blitt snakket til og klubbet av ordføreren og aldri noen ifra sitt eget parti. Sikkert rent tilfeldig det også.

Så er det jo betryggende å vite at Ragni MacQueen tåler det å bli omdiskutert, og for meg å vite at det ikke er en ung uerfaren spire jeg tar til motmæle mot.

Dag Eikeland

Artikkeltags