– Helsehusplanene gjør meg veldig opprørt

Vignettfoto

Vignettfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Helsehusdebatten: Til de som kjenner meg, ikke få sjokk fordi jeg skriver i avisa, men kommunens planer om et helsehus på Tjenna gjør meg veldig opprørt.

Først, hva med estetisk sans, tenk å plassere slik en kloss av et hus foran det pent tilpassede bygget til Risørs bebyggelse.

Ett av argumentene for å legge helsehuset på Tjenna, er gangavstand til sentrum. Gangavstand for hvem? Beboerne på Tjennasenteret? Kommer det folk fra Gjernes, Søndeled, Fie, Sandnes og Viddefjell for den saks skyld, alle må i bil for å komme til Tjenna. Kommer de til Trondalen er det kortere vei til det gamle EB bygget enn til Risør sentrum.


- Tenk dere om

Kjære politikere, bygg hus på fjellgrunn, ikke på et gammelt tjern, fylt med bark!

Tenk på klimaendringer, hva med ekstrem vær og flom i fremtiden? Tjenna er en naturlig hole i terrenget, hvor flomvann ville samle seg.

Økonomi er også en god grunn for å bruke det bygget som allerede ligger der, med plass til utvidelser i fremtiden, og ikke minst, Ingen parkeringsproblemer !!

Jeg snakker med ganske mange mennesker og det er påfallende hvor mange som mener det samme som meg, ikke noe helsehus på Tjenna.


- Stopp planene!

Dette prosjektet er ikke godt nok gjennomtenkt!

Derfor kjære folkevalgte: Stopp planene! Og som en gammel fjellvettregel sier,» Vend i tide, det er ingen skam å snu!»

Ta eldrebølgen på alvor, bygg om Nav-huset på Tjenna til omsorgsleiligheter. De beboerne ville trenge gangavstand til Risør sentrum!


Artikkeltags