Gå til sidens hovedinnhold

– Politiet og ordføreren er temmelig nedlatende

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så skjedde det igjen, personen slått ned bakfra. Det er andre gang på kort tid, politiet ønsker tips.

Syntes nå at politiet må sette inn ressurser og komme til bunns i dette. Skjønner dere ikke at dette skaper frykt. Det nytter ikke å si at alt er trygt, dette beviser at det ikke er trygt i lille Risør.

Heldigvis så kommer sakene ut, jungeltelegrafen går. Folk diskuterer og er engasjerte.

Men jeg vil si at politiet og ordfører er temmelig nedlatende i sin kommentar ang. Bjørn Kolmannskog. Tenk om alle jobba sammen og var åpne om ting som skjer. Det nytter ikke å sitte på hver sin tue når problemene slår så hardt til som vi opplever nå. Skulle ønske at Kolmannskogs jobb i mange år var blitt satt mere pris på. Han treffer ungdommene på godt og vondt, forteller de om den nakne sannhet. Nå kan ikke kommunalt ansatte som skal jobbe med mindreårige flyktninger heller være trygge. Jeg beundrer vedkommende som har anmeldt forholdene og står i dette alene.

Hva gjør kommunen? Er det mangel på betjening? Trodde Risør kommune fikk overført nok penger fra staten. Vedkommende som utførte dette går vel rundt i Risør etter norsk lov, blir jo ikke mindreårige straffet. Tenker på dem som søker havn i Norge, som viser at de vil inn i samfunnet, skjønner at de her har en trygg havn om de følger de mest grunnleggende norske lover. Respekt for norske verdier, blant annet.

Skulle ønske Risør kommune kunne ta imot noen av de enslige mødrene med barn. Det finnes mange, men kommunen tjener vel ikke like mye. Dessverre røpet kommunen seg når de ikke fikk de 20 mindreårige i 2017. Antallet ble vel åtte.

Da måtte de stramme inn på ting, for det var allerede bygd inn i budsjettet.

Det er også trist å høre om ordførerens lukka Facebook-side. Er det der Aps politikk og personer blir diskutert?

Alt som er skrevet her har jeg fanget opp ved å lese Aust-Agder Blad og Agderposten. Håper at AAB følger opp saker, likeså andre partier.

Husk at til neste år er det valg.

Kommentarer til denne saken