Julealv som byr på seg selv

BYALV: Erik Andersen Lund (15) synes han har den morsomste førjulsjobben i Risør.

BYALV: Erik Andersen Lund (15) synes han har den morsomste førjulsjobben i Risør. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For andre året på rad har Risør By hyret inn sin egen alv for å spre glede i julegatene. I år er det 15-åringen Eirik Andersen Lund som ikler seg alveørene.

DEL

Forrige helg var første helg for Eirik som jule-alv blant julegavekjøpere i Risør julegater.

– Det var utrolig hyggelig å se reaksjonen til barna. Noen av dem var nok litt skeptisk i begynnelsen, men det gikk veldig bra etter hvert, sier Eirik.

Iført sin flotte alvedrakt, delte han ut fargerike ballonger til barna. Det var populært.

– Mange unger kom bort til meg på torvet. Det gikk rimelig fort å bli kvitt alle ballongene, smiler Eirik og tar av seg alvelua.

– Ørespissene skal vel vende bakover, spør han og setter på lua riktig vei.

Fikk jobb via mor

Alvejobber vokser ikke på trær, heller ikke i Risør.

– Det var ganske tilfeldig at jeg fikk denne jobben. Unni (daglig leder i Risør By, red.anm.) spurte min mor om hun visste om noen som var interessert i å være alv. Jeg sa ja uten betenkningstid, sier han med glimt i øynene.

For Eirik er ikke redd for å by på seg selv.

– Jeg er jo en person som søker oppmerksomhet. Jeg liker å være i sentrum. Det er jo gøy å snakke med folk, sier han med klar stemme.

Kort sesong

Sesongen for jule-alver er kort og hektisk.

– Nå var det full fart forrige helg med utdeling av ballonger og etterfylling av julemagasiner i butikkene. I dag og i morgen skal jeg dele ut flere ballonger, og litt godterier. Så blir det vel en runde neste helg også, etter det vet jeg ikke, sier han og legger til at han ennå ikke har diskutert lønn med oppdragsgiveren.

Men varmen holder han i julegatene.

– Alvedrakten er ikke av den tykkeste sorten, så det blir ull under den, smiler han.

Fra alv til politi

Når Eirik ikke sprer glede som alv, er det siste året på ungdomsskolen som opptar hverdagen.

– Jeg går i 10. klasse nå. Etter ungdomsskolen har jeg lyst til å gå Media og kommunikasjon på videregående her i byen. Når jeg har fått nok studiekompetanse, vil jeg søke Politihøyskolen. Fra alv til politi, ler han.

Utenom skolen er det korps og fotball.

– I korpset spiller jeg trompet, men jeg er ikke lenger aktiv fotballspiller. Nå er det bare fotball for gøy, og mest på TV. Liverpool er laget og jeg drømmer om å se dem på Anfield, blunker Eirik og putter alvelua ned i jakkelomma.

Artikkeltags