Risørkvinne vinner priser for sine bilder av nyfødte

Prisvinnerbilde: Med dette bildet av en nyfødt «sofagris» tok Trine Bjervig tidligere i år sølvmedalje i en prestisjetung internasjonal fotokonkurranse i Las Vegas.foto: Trine Bjervig

Prisvinnerbilde: Med dette bildet av en nyfødt «sofagris» tok Trine Bjervig tidligere i år sølvmedalje i en prestisjetung internasjonal fotokonkurranse i Las Vegas.foto: Trine Bjervig

Artikkelen er over 3 år gammel

Dagens navn: Trine Bjervig (40), to barn og samboer. Risørjenta som vinner priser for sine bilder av nyfødte.

DEL

Velkommen til Trines store mikroverden!

Fotograf Trine Bjervig elsker å fotografere de aller minste barna, helst de som bare er fem-seks dager gamle.

Det er noen år siden Trine flyttet fra Risør for å bli TV-fotograf. I dag driver hun sitt eget fotostudio, spesialbygget for fotografering av nye små verdensborgere.

– Jeg flyttet til Tønsberg for å gå på skole. Traff en fyr, ble gravid, og flyttet hjem til Risør igjen, ler Trine som forteller om sitt første år i Vestfold-byen.

Hun blei bare ett år i den hvite by, før hun igjen satte kursen for Tønsberg.

– Barnefaren fikk jobb i Tønsberg, så vi flyttet tilbake dit igjen, og jeg tok to nye år på skolen der.

Trang start

Som nyutdannet fotograf ville hun starte for seg selv med eget studio i Tønsberg.

– Tilfeldigheter ville det til at jeg fikk tilbud om halv stilling som fotolærer ved skolen jeg hadde gått på. Samtidig som et annet fotolærerpar lånte meg studioutstyret sitt mot at de fikk bruke studioet mitt etter behov.

Trine fikk leid et 200 kvadratmeter stort lokale, satset alle sparepengene sine, og engasjerte hele familien med oppussing.

– Det gikk skeis. Da lokalet var ferdig kom eieren og kastet meg ut. Jeg sto plutselig på bar bakke. Det hjalp ikke med advokat heller. Kom ingen vei. Hadde lyst til å gi opp, men mannen min sa « brett opp ermene og start på nytt». Det gjorde jeg heldigvis, forteller hun.

Kun for de små

Nå driver hun et studio fem minutter unna sentrum av Tønsberg. Der har hun funnet sin egen fotografnisje.

– Hele studioet er bygget for små mennesker. Forskjellige båser med forskjellige temaer. Jeg kan faktisk ikke ta bilder av vokse her, de blir rett og slett for store. Studioet varmer jeg opp til over 25 grader. De nyfødte må være varme og mette. Fotograferinga tar tre timer og jeg må tåle mye gulp og bæsj i løpet av arbeidsdagen. Jeg kommer som regel hjem svett og fæl, ler Trine.

Hennes bilder av de små krabatene er ofte fylt med humor. De har blitt lagt merke til langt ut over landegrensene. Tidligere i år vant hun sølv for fem av sine bilder i en internasjonal fotokonkurranse i Las Vegas.

– Jeg ville prøve meg i en konkurranse i nyfødtfotografiets hjemland. Det gikk jo veldig bra og jeg er kjempeglad for at jeg gjorde det, sier hun og legger til at hun aldri glemmer sin barndomsby.

– Det finnes ikke en penere by enn Risør. Jeg svinger alltid nedenom og tar en bryggesleng. Jeg savner følelsen av å ha røtter. I Tønsberg vil jeg alltid være innflytter, avslutter Trine.

Artikkeltags