Frisvømminga åpner igjen

Snart vil dette bassenget være fylt av frisvømmere igjen.

Snart vil dette bassenget være fylt av frisvømmere igjen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I dag blir det etablert en egen forening for frisvømminga.

DEL

- Vi etablerer en egen forening rundt frisvømminga i dag. Så fort vi får organisasjonsnummer og forsikringene er klare så åpner vi dørene igjen.  Med egen organisasjon håper vi at dørene aldri stenges igjen, sier frisvømming-entusiast Tom Hommefoss som blir styreleder i den nye foreningen.

Han har i flere måneder arbeidet for å få frisvømminga i idrettsbygget på Kjempesteinsmyra på beina igjen etter sommeren. Det har han blant annet gjort ved å prøve å få foreninger til å overta ansvaret, som Risør Innebandyklubb frasa seg i våres – etter 15 år.

- Jeg klarer ikke å få foreninger til å ta ansvar sammen med oss. Så vi må ta den lange veien alene. Vi får litt dekning av kommunen i form av kursavgifter og forsikringer, sier Hommefoss.

Kultursjef Bøe bekrefter at kommunen påtar seg de nevnte kostnadene.

- Livredningskurs er en kostnad Risør kommune har dekket, og som vi vil fortsette med. Jeg har akkurat fått melding av Hommefoss så nå skal jeg kontakt med noen som jeg håper kan holde kurset, sier Bøe.

De om lag 20 frivillige Hommefoss har med seg på laget har han hovedsakelig samlet via Facebook-gruppa «Frisvømmingas venner, Risør.»

– Det er et bredt spekter av mennesker fra studenter til regnskapsførere, yrkesdykkere, kommunalt ansatte og nordsjøarbeidere. Vi er fra alle kroker og kriker av byen. Felles er at vi alle vil det samme, sier Hommefoss, og legger til at de fortsatt trenger flere frivillige.

Han forteller at åpningstidene vil være som før. Det er foreningen som drifter frisvømminga som beholder inngangspengene. Hommefoss forteller at den nye foreningen, ved det opplagte navnet Frisvømminga, vil gi en god del av potten til Kiwanis-modellen som jobber for å forhindre at barn og ungdom blir ekskludert fra gode, sosiale oppvekstmiljøer grunnet familienes levevilkår.

- Noe må vi beholde til innkjøp av utstyr og leker og vi må sikkert bruke noe på vedlikehold også. Så kan det hende vi må dekke kurs og forsikringer fra 2018 og fremover selv, sier Hommefoss, og legger til:

- Nå satser vi på at politikerne i byen klarer å tigge penger til nytt anlegg før det gamle smuldrer bort, sier Hommefoss.

Artikkeltags