Arbeidsledigheten går ned

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Både i Risør og i Aust-Agder er det en nedgang i antallet helt arbeidsledige den siste måneden.

DEL

Tall fra NAV Aust-Agder viser at flere i Risør har kommet seg ut i jobb den siste måneden. Ved utgangen av november står 123 personer i Risør helt uten jobb (3,7 % av arbeidsstyrken), og dette 15 færre en for en måned siden.

For Gjerstad er tallene stabile, med 43 uten jobb pr. dags dato (3,6 %), en person mer ved forrige månedsslutt.

Fordelt på distrikter er det Setesdal som kommer best ut i Aust-Agder. Kommunene som er omfattet av den regionen har en samlet ledighet på 2,1 %. Grimstad distrikt ligger på 3,4 %, Risør distrikt, som omfatter Risør, Gjerstad, Tvedestrand og Vegårshei, har 3,7 %, mens ledigheten er høyest i Arendal distrikt med 4,2 %.

På fylkesbasis er ledigheten på 3,7 %, en nedgang på 0,3 prosentpoeng siste måneden. Direktør Hilde Høynes i NAV Aust-Agder, sier mange som mister jobben finner nytt arbied raskt.

– Det er fremdeles god gjennomstrømning av arbeidsledige. En del som mister jobben registrerer seg ikke hos NAV, eller er kun registrert en kort periode, forklarer Høynes.

NAV Aust-Agder forventer imidlertid at ledigheten vil øke noe igjen i desember. I prognosene for 2016 er det forventet at ledigheten vil øke til 4,3 prosent i snitt i Aust-Agder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken