Beholder politistasjonen i Risør

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Risør blir eneste lensmannskontor i østregionen, mens Gjerstad lensmannskontor legger ned – lyder anbefalingen fra politimester Kirsten Lindeberg.

Politimester Kirsten Lindeberg mener de fem kommunene øst i Agder ­- altså Tvedestrand, Vegårshei, Risør, Gjerstad og Åmli – må klare seg med ett lensmannskontor i fremtiden. Dette bør ifølge henne ligge i Risør, skriver Tvedestrandsposten, i forbindelse med at politimesteren i dag la frem sin anbefaling på Strand Hotel Fevik.

- Vi er selvsagt fornøyde med dette forslaget, sier ordfører i Risør Per Kristian Lunden, og fortsetter:- Nå skal vi hjem og lese rapporten, snakke med nabokommunene og behandle saken i bystyret, sier han.

-Godt valg

Lunden mener Risør er et godt valg grunnet befolkningstettheten i sentrum.

- Målet er best mulig polititjeneste i Risør. Samtidig vil vi lytte til nabokommunene. Argumentene våre for å ha en politistasjon i Risør har vært at vi har en ganske stor befolkning, og spesielt sentrumsbefolkning, et aktivt uteliv og høy aktivitet sommerstid. Tvedestrand ligger nære Arendal og kan få hjelp derfra. Risør har få alternativer på den måten, sier Risør-ordføreren.

Politimesteren anbefaler samtidig at lensmannskontoret i Gjerstad legges ned. Ordfører i Gjerstad Inger Løite understreker at ingenting er sikkert enda, ettersom at forslaget nå skal ut på høring, men stiller seg positiv til anbefalingen.

- Jeg ser ikke på det som negativt i det hele tatt. Etter at Gjerstad-politiet ble slått sammen med Risør for noen år siden har vi merket at politiet er mye mer synlig her på bygda. Vi har vært veldig fornøyde med den ordningen, sier Løite.

Forslaget fra politimesteren er et ledd i det regjeringen har døpt «nærpolitireformen», der en av føringene som er lagt er at befolkningsgrunnlaget for et polititjenestested skal være 15 - 20.000 innbyggere, skriver Tvedestrandsposten.

Forslaget skal nå ut på høring, med frist 1. desember, før politimesteren kommer med en endelig innstilling 15. desember.

Artikkeltags