Russen vil samle inn 90 000 til kreftrammede

Bøsser og ballonger: Risør-russen ber folk om å støtte opp ved årets russeaksjon. Her representert med aksjonskommitéen. Bak fra venstre: Kristine Lehrmann Solvang, Eline Marie Nilsen og Magnhild Konnestad.
Foran fra venstre: Turid Røysland Henriksen, Alise Zachrisson

Bøsser og ballonger: Risør-russen ber folk om å støtte opp ved årets russeaksjon. Her representert med aksjonskommitéen. Bak fra venstre: Kristine Lehrmann Solvang, Eline Marie Nilsen og Magnhild Konnestad. Foran fra venstre: Turid Røysland Henriksen, Alise Zachrisson

Artikkelen er over 2 år gammel

Førstkommende torsdag skal nærmere 100 elever banke på dører i Risør og Gjerstad. Målet er å samle inn 90 000 kroner til aksjonen "Krafttak for kreft".

DEL

For tiende år på rad skal Risør-russen rundt med bøssene i den årlige innsamlingsaksjonen til Kreftforreningen.

- I år stiller vi med 54 russ, pluss 30 elever fra første og andreklasse. Vi skal banke på dører i hele Risør, samt deler av Gjerstad og Øysang, forteller Alise Zachrisson i aksjonskommitéen ved Risør vidergående skole.

Årets viktigste russeknute, er mottoet til Risør-elevene.

Handler om livskvalitet

Aksjonen starter torsdag 9. mars kl. 17.00 og alt er tilrettelagt for at folk skal få vise givergleden.

- Det er fra den tiden og utover kvelden at folk må være hjemme, ha kontanter klare og gi med et smil, sier Alise.

Årets aksjon skal bidra til at pasienter med uhelbredelig kreft får best mulig livskvalitet og flest mulige leveår. Alise forteller at elevene i Risør er full av glød for denne aksjonen.

- Det er helt fantastisk å være med på å endre livet til pasienter med uhelbredelig kreft. Alle elevene her er veldig giret på å gjøre en bra innsats for aksjonen. Vi håper på å samle inn 90 000 kroner, som vil være ny rekord for Risør-russen.

Vipps og nett

Zachrisson sier at de som ikke er hjemme har mulighet til å støtte opp om aksjonen på andre måter.

- Vi har en nettside med betalingsmulighet, og nummer 411054 for dem som vil betale via Vipps, sier hun.

Generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, sier dette om aksjonen:

- Kreftpasienter er mer enn bare syk. De er som meg og deg. De er far og mor, søster og bror, bestefar og bestemor, venn og kollega. De har de samme ønskene som alle andre i tillegg til det å bli frisk; Det å reise på hytta, gå tur med barna, barnebarna eller turgjengen, sitte kioskvakt på håndballcupen eller bruke mere tid på sin favoritthobby. Kreften bryr seg ikke om dette, men det gjør vi.

- Ta godt i mot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss gjøre uhelbredelig levelig!

Artikkeltags