Fikk inn nesten femti søknader

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Tre uker før søknadsfristen går ut har Aktive Fredsreiser fått inn 47 søknader på den utlyste stillingen som bookingleder. Helga Arntzen er overveldet over den gode responsen.

Leder i Aktive Fredsreiser, Helga Arntzen, sier hensikten med å opprette en ny stilling er at hun ser behov for å få en spisskompetanse inn i selskapet.

–Vi har mange dyktige medarbeidere, men trenger en som kan være med å kvalitetsikre økonomi, sier Arntzen. Brenner for åttedagersturen Aktive Fredsreiser jobber stadig med å utvikle sine skreddersydde skoleturer og tematurer, noe som blir en viktig del av arbeidet til den nye bookinglederen.

–Jeg brenner veldig for at vi skal gjøre vår åttedagerstur så billig at ingen andre på markedet kan matche den. For å få til det må det kontinuerlig forhandles om pris samtidig som mat og reisen i seg selv kvalitetssikres.

Man må være på hugget og være tøff, i tillegg bør man ha en spesielt øye, sier Antzen om den nye stillingen.

Tre uker før søknadsfristen går ut har Arntzen fått inn hele 47 søknader. Sitter igjen med 13

–Det er veldig mange godt kvalifiserte søkere, faktisk har de fleste vært godt kvalifisert, sier Arntzen, som til tross for at det fortsatt gjenstår tre uker før søknadsfristen går ut, har valgt å gi de som ikke går videre i ansettelsesprosessen beskjed.

–Jeg har allerede sagt nei til en god del søkere, noe som har vært litt sårt. Det var mange av disse som har gode kvalifikasjoner, men vi er altså ute etter en spisskompetanse, forklarer Arntzen, som nå sitter igjen med 13 søknader som hun regner med å kalle inn til intervju.

Kan komme flere søknader

–Det har vært søkere både fra Arendal, Kragerø og Risør. jeg er overrasket over hvor mye god kompetanse som finns i vår egen kommune, sier Arntzen, som ikke ser bortifra at det vil komme inn flere søknader.

–Jeg har inntrykk av at det er mange som syntes det er spennende å jobbe med ideologisk arbeid, men du skal ikke se bort ifra at det store antallet søkere også sier litt om arbeidsmarkedet i kommunen, sier Arntzen.

I ledighetsrapporten for januar skriver NAV at ledigheten i Risør og Gjerstad øker noe, sammenlignet med desember i fjor. I desember 2014 var ledigheten i Risør på 3,0 prosent, mens den i janaur steg til 3,6 prosent. I Gjerstad er den prosentvise økningen like stor. Der var ledigheten i desember på 2,6 prosent, mens den i januar steg til 3,2 prosent. I januar 2015 er det 119 som er helt uten arbeid i Risør, mens det i Gjerstad er 39 i samme situasjon.

Rekordår

Arntzen og hennes medarbeidere i Aktive Fredsreiser går etter alt å dømme inn i et hektisk år.

Til tross for at kalenderen kun viser februar, spår Arntzen allerede selskapets beste år. –Vi er på god vei inn i vårt beste år med over 16.500 reisende noe som betyr et nytt rekordår, sier en fornøyd Arntzen.

Godt renommé for kvalitet og innhold, gjenkjennelse og lave priser, tror Arntzen er deler av suksessoppskriften.

Vil heller jobbe med ideologi

–Vi begynner å bli store, nettopp derfor er jeg glad for å få inn en som kan jobbe med tall slik at jeg selv kan utvikle det ideologiske, sier Arntzen, som også er i ferd med å ansette en person i femti prosent stilling på Landeskogen Fredssenter.

–Jeg har ingen planer om å trekke meg tilbake så lenge helsa holder, det er den som avgjør. jeg regner med jeg kommer til å bruke endel tid på Landesskogen fremover, der var det forøvrig bare 25 søkere til stillingen, men også her er vi ute etter en spisskompetanse som kan være med å utvikle stedet, sier Arntzen.

Artikkeltags