–Yoga er for alle

Pernille Bønkan (39) kommer til Risør i helgen for å holde et intensivt helgekurs i yoga. Foto: Nicki Twang

Pernille Bønkan (39) kommer til Risør i helgen for å holde et intensivt helgekurs i yoga. Foto: Nicki Twang

Artikkelen er over 5 år gammel

Har du hatt lyst, men ikke turt eller trodd du ikke har det som skal til? Pernille Bønkan mener du tar helt feil og at yoga passer for absolutt alle.

DEL

– En av guruene jeg jobber med pleier alltid å si at yoga er for alle. Tynne, tykke, trente, utrente, gamle, unge, kvinner og menn. De eneste yoga ikke passer for er de late, sier Pernille og ler godt.

– De kommer seg jo ikke opp og ut. Det er jo egentlig det eneste kriteriet for å drive med yoga.

Lang fartstid

Pernille har lang fartstid som yogainstruktør og enda lenger som yogafrelst. Hun vært med å bygge opp Puro Yoga i Oslo hvor hun er medeier og har undervist i Ashtanga yoga siden 2002 på blant annet, AYO, Sats, Elixia, Bårdar, Spinn Off og Norske Balletthøyskole.

I 2009 gjennomførte hun sin Teacher Training Foundation Course med Alexander Medin.

– Jeg driver med en retning som heter Ashtanga yoga, men under helgens kurs kommer jeg til å gjøre andre ting også slik at det skal være noe for alle, sier Pernille, som mener at ingen er flinke til å praktisere yoga.

– Jeg tenker at ingen er flinke i yoga, det går egentlig ikke an å si. Yoga er en tilstand og når man har det i bakhodet så finnes det  ingen kriterier for å praktisere, da gjør man sitt beste med de forutsetningene man har, sier Pernille.

Stamina og utholdenhet

– For meg handler det mest om  den terapeutiske effekten yoga har på både kropp og sinn. Det handler om å komme bakenfor ego og drama i livet sitt for å komme inn i den meditative tilstanden. Det krever en viss stamina og utholdenhet og handler like mye om hodet som kroppen, sier instruktøren.

Å komme til Risør å undervise er på mange måter som å slå to fluer i en smekk for Pernille som har god kjennskap til byen

–Min mor er fra Risør så jeg har mye familie her. Jeg har et langt og godt forhold til Risør og  er veldig glad i byen.

Kurshelgen ble initiert av en av Pernilles barndomsvenner fra Risør og håpet er at mange vil melde seg på.

Fem økter

–Jeg kommer til å ha fem økter fordelt utover helgen med start fredag. I en av disse, Acroyoga, hvor man kan ta med seg  barn ned i treårsalder i en yogaform som er en blanding av yoga, thaimasasje og akrobatikk. Det er en veldig leken form hvor man jobber i par og strekker hverandre, sier Pernille og legger til.

–Vi kommer til å ha åpent for drop-in, men det er fint hvis folk melder seg på i forkant. Informasjon finnes på facebook, alle er velkomne.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken