Helsehus på Tjenna: - Det mangler vett og forstand

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDet bobler inni meg av sinne og frustrasjon og jeg blir sprekkeferdig hver gang jeg blir minnet om at Risør kommune planlegger helsehus på Tjenna (Tjenngata 9).  Sist gang når jeg leste i Aust Agders Blad at Stian Lund (v) ble klubbet ned av ordføreren da bystyret sist torsdag behandlet organiseringen av prosjektet. Det er meget utidig av en ordfører å klubbe ned en representant som har en mening om en sak som skal drøftes, selv om meningen er noe utvidet i forhold til sakens kjerne. Den gjaldt tross alt saken om helsehus på Tjenna. Stopp hele organiseringen av dette Tjennaprosjektet kjære bystyre!! Bare det å planlegge et bygg oppi ei gammel tjenn, på min dialekt et gammelt tjern, er jo et skrekkens eksempel selv om dagens byggteknikk gjør det mulig. Velinformerte kilder i Risør har fortalt meg at det gamle tjernet er fylt igjen med bark. Nok om det.

- Tullprat

Kommunens politikere har hengt seg på kommuneadministrasjonens iherdige, og etter min mening tåpelige, iver etter å få til et sentrumsnært alternativ. De kaller det også for sentrumsutvikling. Har ikke hørt på maken til det jeg kaller tullprat. Dernest i høyst uprioritert rekkefølge, kommer kommunens ønske om selv å eie huset og ikke minst ønskene til de som skal jobbe der, leger, tannleger, pleiere, fysioterapeuter, navansatte, m.fl.

Her mener jeg det mangler vett og forstand! Det er jeg, og alle andre innbyggere av Risør, som er de framtidig brukere av helsehuset. Det er oss dere skal ta hensyn til.  Det er vel fortsatt slik at pasienter og brukere er de aller viktigste i dette konseptet, ikke de som skal jobbe der.

- Mye dyrere

Jeg har oppfattet at det må investeres i 48 millioner kroner i et 1600 kvadratmeter nytt bygg. I tillegg må eksisterende bygg på stedet oppgraderes for 30 millioner kroner. Det er dagens kalkyle. Sanne mine ord, dette blir MYE dyrere når sluttregninga kommer, langt over 100 millioner kroner vil jeg anta. Jeg har sett mange slike byggeprosjekter og kalkyler andre steder. Budsjettene sprekker. Merkostnadene står ofte i kø.

Kommunen har sett helt bort fra å benytte seg av tilbudet som ligger i Sørlandets helsepark i Caspersens vei. Der er det fullt mulig for kommunen å utvide meg et eget eid bygg, det er mulig for kommunen å kjøpe dagens bygg og utvide. Da vil dette bli et komplett gigantisk samlokalisert helsetilbud i Risør som bærer sitt navn med rette, Sørlandets Helsepark!

Det er også rikelig med parkering på stedet, det er bussruter i Caspersens vei med busstopp rett ved, det er fortau langs hele Caspersens vei, ja til og med veilys unntatt fra Trondalen til avkjøringen til helseparken.

Mesteparten av Risørs befolkning må uansett bruke bil, buss eller gå til et samlokalisert framtidig helsetilbud, helt uavhengig av hvor man bor i kommunen. De fleste bor i hvert fall ikke i sentrum. Jeg behøver ikke fortelle hvor de fleste bor, det vet avisens lesere.

Reverser vedtaket

Nå har kommunen lagt ut en detaljreguleringsplan for et område inntil helseparken i Caspersens vei. Det skjer noe i dette området. Det skal bygges ca. 40 boenheter der.

Jeg håper nå at Risørs befolkning, og dermed skattebetalere, kommer med et unisont krav om at vedtaket om Tjenna reverseres snarest og at planene realiseres ved og i Helseparken i Caspersens vei.

Og hva så med dagens eksisterende bygg på Tjenna? Jo, bruk det til kommuneadministrasjon etter som det er så veldig viktig for enkelte å flytte til sentrum. Det blir jo dessuten et viktig bidrag til sentrumsutviklingen.  

Og så, bygg et parkeringshus på det samme området som kan finansiere seg selv og løse mange av parkeringsutfordringene i sentrum. Kan man bygge helsehus i et tjern, så kan man også bygge et parkeringshus et tjern. Og ikke minst, utvikle bobilplassen med bl.a. sanitær- og serviceanlegg slik at vi kan hilse turistene med hus på fire hjul og motor velkommen, året rundt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags