Aust-Agder Blad mener: Nei til tollbodbyråkrater

Tollboden bør ikke huse byråkrater, men gjøres tilgjengelig for byens beboere og tilreisende, mener ansvarlig redaktør Lars Taraldsen

Tollboden bør ikke huse byråkrater, men gjøres tilgjengelig for byens beboere og tilreisende, mener ansvarlig redaktør Lars Taraldsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Tollboden bør gjøres tilgjengelig, mener redaktør Lars Taraldsen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.1. mars går startskuddet for Holt lensmannsdistrikt. Det er gledelig for Risør med det som følger med av trygge, statlige arbeidsplasser når vi nå er valgt til å være administrasjonsstedet i lensmannsdistriktet.

Men det er foreløpig i det blå hvordan kabalen rundt lokaliseringen skal gå opp. Dette henger sammen med den omdiskuterte flyttingen av kommuneadministrasjonen.

Ikke overbevist

Hvis administrasjonen flytter til sentrum, nevner ordfører Per Kr. Lunden Frydendal som et alternativ for lensmannskontoret.

Etter vår mening er det dog mer naturlig at lensmannskontoret ligger i sentrum og nært sjøen, enn at kommunehuset gjør det. Spesielt siden man trolig blir nødt til å splitte kommuneadministrasjonen dersom man skal flyttes til sentrum.

Ordfører Lunden uttrykker at det kan være et alternativ å legge for eksempel kulturadministrasjonen til Risørhuset, samt at både Tollboden, Rådhuset og Sparebanken Sørs lokaler nevnes i samme åndedrett som mulige kontorer for kommunens byråkrater.

Men er det hensiktsmessig å splitte administrasjonen, ved at noen sitter på Risørhuset, mens andre sitter i for eksempel Tollboden? Aust-Agder Blad er ikke overbevist om akkurat dette.

Åpne området

Spesielt gjelder dette siden Tollboden har en fantastisk beliggenhet, med sine åpne områder. Det er en plass som bedre kan utnyttes til annet enn å huse byråkrater. Eksempler kan være museum, restaurant eller annet som gjør at området åpner seg for byens befolkning og tilreisende.

Samtidig er det ingen tvil om at det må komme en levelig løsning på plass både for kommuneadministrasjonen og for lensmannskontoret. Det skal bli spennende å se hvilke signaler som gis når visepolitimesteren kommer på besøk til Risør i neste uke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken