Avlyser finnmarkstur for å redde Risørs E18-håp

Risørordfører Per Kr. Lunden deltar på det viktige E18-møtet onsdag. Her fra et tidligere møte om ny E18 på Brokelandsheia.

Risørordfører Per Kr. Lunden deltar på det viktige E18-møtet onsdag. Her fra et tidligere møte om ny E18 på Brokelandsheia. Foto:

Risørordfører Per Kr. Lunden (Ap) skulle egentlig sende varaordfører Elen Lauvhjell (Ap) på det avgjørende møtet om ny E18 før høringsdokumentene legges ut, men nå har han ombestemt seg og deltar selv på møtet når det interkommunale plansamarbeidet skal behandle saken i morgen onsdag.

DEL

Onsdag formiddag møtes ordførerne i de åtte kommunen som inngår i det interkommunale plansamarbeidet om ny E18 mellom Dørdal og Grimstad. De skal bestemme seg for hvilke alternativer for ny E18 som skal legges ut til offentlig høring.

På det møtet hadde risørordfører Per Kr. Lunden ikke tenkt å stille, da han hadde sakt ja til en invitasjon fra Riksantikvaret i Vadsø i Finnmark. Nå snur Lunden om og avlyser Vadsø-turen, for å begre i land E18-løsning for Risør.

Trenger stemmene

– Alt skulle være klappet og klart før det møtet. Alle ordførerne skulle være enige, men slik ble det ikke. Alt er ikke klart, så nå stiller jeg selv for å lede dette møtet i stedet for å sende varaordfører Elen Lauvhjell dit, som var planen, sier Lunden, som er styreleder for det interkommunale plansamarbeidet.

– Det er to alternativer til nye E18-kryss som står igjen, Barlinddalen og Kroktjenn. Vi i Risør kommune vil ha med begge videre til høringsrunden, ikke bare Barlinddalen. Så nå må jeg prøve å få flest mulig av ordførererne med på dette i morgen. Vi trenger stemmene, sier Lunden.

– Ikke enige

Han legger til at det ikke bare er Barlinddalen og Kroktjenn som har ført til uenighet i plansamarbeidet.

– Også mellom Arendal og Grimstad er det stor uenighet. Som leder av styringsgruppa, er det mye å ta tak i der også. Vi skal ha interne møter i kveld, pluss at vi skal møtes i morgen før styret har behandlingsmøtet. Det er mange ting vi ikke er enige om, sier Lunden og nevner blant annet uenigheten som har oppstått mellom Tvedestrand og Risør når det gjelder alternativet på Kroktjenn.

Riksantikvaren hadde invitert Lunden til Vadsø for å snakke om Risør.

– Jeg hadde sakt ja til å komme dit for å snakke om hva Risør har gjort når det gjelder vern av bebyggelse og miljø, forteller han.

Artikkeltags