Akland: Jente forsøkt lokket inn i bil

Tirsdag kveld, skal en jente på 13 år ha blitt forsøkt lokket inn i bil på Akland i Risør. (Arkivfoto)

Tirsdag kveld, skal en jente på 13 år ha blitt forsøkt lokket inn i bil på Akland i Risør. (Arkivfoto)

Av

Ifølge foresatte som har tatt kontakt med avisen, skal en jente på 13 år ha blitt forsøkt lokket inn i en bil på Akland i Risør, tirsdag kveld. Politiet har nå blitt kontaktet av en mann, og har avsluttet søk etter fører og bil.

DEL

Mor, som ønsker å være anonym i saken, forklarer til avisa at jenta var ute og gikk tirsdag kveld. Den 13 år gammel jenta befinner seg på Akland i Risør når en mann tar kontakt.

Ifølge mor, merker hun at en sort stasjonsvogn følger etter henne.

Føreren av bilen skal ha fulgt etter jenta til hun er ute av bebyggelsen, og deretter spurt om hun ønsker å sitte på.

Mannen skal ifølge mor, ha spurt jenta flere ganger og ha oppført seg pågående. Jenta skal ha tatt opp mobiltelefonen og forklart at hun snakket med sin mor, hvorpå mannen forsvinner.

Jenta skal ha oppgitt beskrivelse av både mann og kjøretøy til politiet.

Lensmann i Holt, Odd Holum, bekrefter til Aust Agder Blad at de har en sak, og at de har konkrete spor å gå etter.

– Vi kom er til å foreta avhør av personer fremover for å få klarhet i situasjonen, sier han til avisa.

– Er det slik du ser det, fare for en gjentagelse av forsøket i denne saken, bør folk i området være på vakt?

– Jeg kan aldri garantere noe, men slik jeg ser saken trenger man ikke å være noe mer ekstra på vakt enn man normalt er med fremmede som tar kontakt, sier Holum.

14: 27: Etterforskningsleder Steffen Wam Schneider i Holt lensmannsdistrikt, sier til avisen at de nå har blitt kontaktet av en mann som oppgir sammenfallende informasjon i den aktuelle hendelsen, og har på bakgrunn av dette avsluttet søk etter bil og fører.

Politiet ber nå folk slette sine innlegg på sosiale medier.

–  Vi føler oss på lang vei trygge at det er den aktuelle personen som har tatt kontakt med politiet. Vi ønsker å henstille personer som gjennom facebook og andre sosiale medier har oppfordret til å spore opp fører og bilen, om å slette disse innleggene, sier Wam Schneider.

– Dersom personer har andre opplysninger eller observasjoner knyttet til den aktuelle hendelsen, tar vi gjerne imot opplysninger. Men jeg gjentar at det aktive søket etter fører og bil er avsluttet, sier han.

Vedkommende vil bli innkalt til avhør i saken.

Artikkeltags