Mener kyststi kan bli turistattraksjon

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

I en kald høstvind snakket lokale politikere fra både Venstre og Høyre varmt om kyststien som skal binde Risør by sammen med naturreservatet og badestrendene på Randvik. Både klima- og miljøminister Sundtoft og Stortingets miljøkomitéleder Elvestuen lot seg rive med.

– Her er det mange gode aspekter. Det hele er et byfremmende grep som endre måten man kan bruke byen på, det vil redusere biltrafikken og det har et folkehelseaspekt, sier Ole Elvestuen.

Statens MasterCard?

For tiden jobber Asplan Viak med en arealanalys som vil kunne gi flere svar om muligheter og kostnader. Spørsmålet som må stilles, er hvem som skal betale.

– Selv prosjektet må «eies» lokalt. Men, dette er noe som helt klart må være et spleiselag mellom kommune, fylket og Staten. Det er ikke slik at det er ett sted det ligger klart statlige penger å skyte inn, men vi skal være behjelpelig med å finne ut av hvor det kan hentes midler til prosjektet, sier klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft.

Hun får full støtte av Elvestuen.

– Det er ulike potter å hente penger fra. Det som er viktig er at man bygger med en kvalitet som gjør at man blir et forbildeprosjekt. Jeg mener en slik kyststi binder byen sammen med naturområde, og samtidig vil bli en turistattraksjon for Risør om man gjør dette riktig, sier han.

Svar som ønsket

Selv om det ikke ble gitt konkrete summer, var de lokale politikerne fornøyd med sine egne representanter.

– Signalene som kommer oser jo av spleiselag, og jeg tror ikke vi kunne forventet noe mer enn dette, sier ordførerkandidat Dag Jørgen Hveem fra Venstre.

Han håper nå det blir en politisk enighet om kyststien, slik at den kan bli realisert i løpet av ikke altfor lang tid.

– Planene kan ligge klare med finansiering i løpet av et år.

Hvor stor kostnad en kyststi vil innebære, er han imidlertid ikke sikker på.

– Jeg blir overrasket om vi snakker om åtte–ti millioner. Jeg sier ikke at det er summen, for den vet vi ikke, men jeg blir ikke overrasket i så fall.

Mer attraktivt bosted

Tine Sundtoft er uansett klar på at kombinasjonen ny E18 til Arendal og en kyststi fra byen til Randvik, vil gjøre Risør til et enda mer attraktivt sted å bo.

– For det er viktig å knytte friområder som Randvik opp mot boområdene, avslutter klima- og miljøvernministeren fra Lillesand.

Artikkeltags