Regnbueflagg-debatten

FLAGGDEBATT: – Det er galt at mans kal noen den hedersbevisning en flagging er bare fordi man har en homoseksuell legning, skriver innleggsforfatteren.Foto: Arkiv

FLAGGDEBATT: – Det er galt at mans kal noen den hedersbevisning en flagging er bare fordi man har en homoseksuell legning, skriver innleggsforfatteren.Foto: Arkiv

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerJeg leste de motstridende meningene Bjørn T. Kristiansen og ordfører Per Kr. Lunden debatterte mot hverandre i tirsdagens avis.

Temaet har den siste tiden ofte vært nevnt på TV også, uten at jeg har tenkt så mye på saken at jeg har gjort meg opp en klar mening om den.

Ved de mer detaljerte synspunktene to andre mennesker her i Risør sitter inne med, ble jeg også mer bevisst og vil gjerne dele min mening om saken.

Enig med Kristiansen

Bjørn T. Kristiansen sier i sitt leserinnlegg i avisen at flagging skal virke samlende, ikke splittende. Jeg er helt enig i det. Det er stort når flagget heises 17. mai og ved internasjonale idrettsarrangementer.

Ordfører Per Kr. Lunden mener i sitt innlegg i samme avis at de som mener flaggheisingen er feil eller virker splittende får tenke litt over egne holdninger til inkludering og likestilling.

Jeg har ingenting imot inkludering og likestilling. Jeg har ingenting imot homoseksuelle mennesker, som jo dette regnbueflagget skal gi rom og bevegelse for.

Det jeg mener er at jeg tolker flaggheising som en honnør eller æresbevisning, og det er snakk om offentlig flagging i denne debatten.

I mitt hode klinger det bare galt at man skal gi noen den hedersbevisning en flagging er bare fordi at man har en homoseksuell legning.

Som jeg ser det er dette sakens kjerne og hva det dreier seg om.

Misforstå meg ikke, jeg har ingenting imot regnbueflagget/gay pride-flagget eller hva det står for. Man kan flagge hjemme når familiens «skeive» har bursdag eller party.

Les også:

Artikkeltags