Trenger flere dykkere

Kan du dykke? Meld deg på Risør Akvariums undervannsaksjon 25.juni, oppfordrer Kari-Anne Røisland ved Risør Akvarium.

Kan du dykke? Meld deg på Risør Akvariums undervannsaksjon 25.juni, oppfordrer Kari-Anne Røisland ved Risør Akvarium.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Risør Akvariums storstilte opprydning under vann engasjerer stort. Nå etterlyser de flere dykkere.

DEL

Prosjektet, kalt «Vi tar vare på livet i havet», skal først og fremst rydde Risørs indre havneområde for søppel. Ti dykkere fra Risør undervannsklubb er med, og nå etterlyses det ytterligere ti dykkere, forteller Kari-Anne Røisland:

– Vi har ideelt sett behov for tjue dykkere, slik at vi får gjennomført de planlagte 40 dykkene. Etter at jeg etterlyste disse søndag kveld, dukket det opp tre stykker fra Gjeving-området, så nå trenger vi omkring syv stykker til. Det kan jo være hyttefolk eller andre som har tilknytning til byen som har lyst til å bidra. Man må selvfølgelig ha papirene i orden, så er det bare å melde seg på, sier hun

Stort engasjement

Akvariet har fått 300 000 statlige kroner til ryddeprosjektet, og det lokale engasjementet er stort, forteller Røisland:

– IMS kommer med kranbil. RTA hjelper med håndteringen av søpla, og brannvesenet kommer for å spyle og vaske. Vi er veldig glad for alt dette, dette er en viktig signalaksjon for å formidle at havet ikke er en søppelplass, understreker hun.

Dykkingen skal foregå 25.juni, og funnene skal ligge i sekker under vann til Kammermusikkfestivalen er ferdig, og skal heves 4.juli. Det blir nok både handlevogner, plastikk. sykler, bildekk og mye annet som kommer opp på land. Dykkerne vil være tilgjengelige for publikum på torget samme dag.

Kunst og advarsel

Funnene presenteres for publikum, både som kunst og til skrekk og advarsel, forteller Røisland:

– Kunstner Ole Morten Rokvam skal lage en utstilling som skal vises under trebåtfestivalen. Mye av det vi finner skal vi ta med oss inn i akvariumet, slik at barn og unge skal lære mer om hvor alvorlig det å forurense havet er. Dette er en viktig del av vår formidlingsoppgave, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken