Jubel for miljøet, jubileum for fisken

Dykker Kåre Rugtveit med noe av skrotet som kommer opp i dagslyset.

Dykker Kåre Rugtveit med noe av skrotet som kommer opp i dagslyset. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Risør Akvarium jubilerer med 20 år på Dampskipsbrygga. Utenfor brygga jubler miljøet for hver ting dykkerene henter opp fra havbunnen.

DEL

På torvet var det møtt fram mange skuelystne når dykkerene kom på land med skrot og rask som har forsøplet havbunnen. Ei rusten handlevogn, godt grodd med skjell. Tomflasker, sykler og ei dykkermaske.

- Vi finner utrolig mange tomflasker, bilbatterier og andre ting som har blitt kastet over bord opp gjennom tidene, sa Håkon Sandvik fra dykkerklubben.

Rundt 20 dykkere skal gjennom to dykk i løpet av dagen, og bunnen fra dampskips til torvet skal saumfares. Allerede etter første dykket hadde dykkerne hatt nok å gjøre.

- Vi har så og si fylt opp alle de 18 store sekkene som på forhånd var senket ned langs løypa, og det ligger så mye skrot der nede at vi ikke greier å få med oss alt nå, sa Sandvik.

Gerd Sandvik fra Risør Akvarium og varaordfører Elen Lauvhjell stod for den offiisielle åpninga av akvariets jubileum.

- Dette er et viktig prosjekt for miljøet, for fiska og sjødyra som lever i havet, og for oss som får en pekefinger for søppel vi kaster til sjøs, sa Langmyr til de fremmøtte på torvet.

- I dag får vi servert et viktig budskap fra Risør Akvarium, vi skal ta vare på livet i havet. Dette gjelder oss alle, miljøvern er et fellesprosjekt, og i dag står vi sammen om Risørs havbunn, sa Elene Lauvhjell, for tiden fungerende ordfører.

Artikkeltags