Flaskeinnsamlerne i 5b

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Det er ikke uvanlig at skoleklasser samler inne tomflasker som dugnad. Uvanlig blir det først når flaskeinnsamlingen er for å hjelpe andre.

Resultatet fra 5b ved Risør Barneskole er til nå på overveldende 7760 kroner, som skal overleveres til barneavdelingen på sykehuset i Arendal, hvor man for tiden samler inn penger til en EEG-maskin.

– Bakgrunnen er at vi hadde en vennskapsuke på skolen, læreren vår Erik lurte på hva vi skulle gjøre. Vi ble enige om at vi skulle samle inn penger til barneavdelingen, og valgte å gjøre det med å samle flasker. Og jeg tror nok de blir glade på barneavdeling med at vi hjelpe dem, forteller Tomine Hope Aamo (10).

Oppslag i klasserommet

Det er kanskje ikke så rart at man valgte nettopp EEG-maskin til sykehuset, for i klasserommet henger det et stort oppslag fra Arendals Tidene hvor klassens egen Alette Egerhei Båserud (10) er hovedoppslag.

– Jeg har vært på sykehuset og brukt EEG-maskin to ganger, forteller Alette, som selv også var ute på flaskeinnsamling i helgen.

– Det var ikke alle som hadde flasker, men de som hadde ga til oss, sier hun.

– Noen steder sto det klart flasker utenfor døren når vi kom, for vi hadde delt ut lapper på forhånd om at vi skulle komme, tilføyer Tomine.

Vennskap i praksis

Lærer Erik Hagelia Henriksen er stolt av hva klassen har gjort på sin egen fritid. For samle inn flasker er ikke noe man gjør i skoletiden.

– Det er kjempefint at de får vist i praksis at de hjelper andre. Det de gjør er meningsfullt og fint, og er basert på frivillig innsats fra både elever og foreldre. Og så godt som alle har vært med. Med aksjon viser de omtanke for både elever i klassen og andre barn som vil dra nytte av en slik maskin. For nå er det tre måneders venteliste på EEG på barneavdelingen, og det burde ikke vært mer enn tre uker. En ekstra maskin vil derfor være til stor hjelp, sier Hagelia Henriksen.

Gjør gjerne mer

Om det blir flere aksjoner på klasse 5b, vil tiden vise. At de unge hjelperne er klare, bekrefter Tomine.

– Vi kan gjerne gjøre mer, for vi hjelper jo klassekameraten vår som har prøvd maskinen. Og når vi hjelper andre, kan det jo være at de hjelper oss om vi en gang trenger hjelp, slår ti-åringen fast.

Artikkeltags