Kjørte gjennom folkemengde - nektet å stoppe for politiet

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En ung mann fra Risør ble fratatt førerkortet etter en hendelse under Risør Barneskole sitt høstmarked tirsdag. For mens foreldre og barn myldret, kom risørmannen kjørende gjennom skoleområdet.

– Det var veldig mange som så denne hendelsen som bryter med det meste av trafikkregler. Han nærmest brøytet seg fram gjennom folkemengden, og nektet å stoppe for sivilkledd politi som var til stede, forteller politistasjonssjef Odd Holum ved Risør politistasjon.

Etter å ha kjørte inn på skoleplassen og videre forbi SFO-bygget og administrasjonsbygget, snudde mannen og kjørte samme vei tilbake.

– Det førte til at mannen brøytet seg vei med bilen gjennom folkemassen en gang til. Med så mange barn på stedet kunne dette ha gått veldig ille.

Selv om han ikke stoppet for politi på stedet, fikk lovens lang arm kloa i den unge mannen etter hvert, da han selv kom tilbake til stedet og ringte politiet for å stå til rette for kjøringen.

 – Han ble pågrepet og avhørt tirsdag kveld, og innrømmet forholdet. Det var jo ikke så mye å nekte for. Siden det var politi som så hendelsen hadde vi god dokumentasjon på hva som skjedde. Vi valgte å ta fra ham førerkortet, så får vi etter hvert se når saken behandles hvor lenge han blir uten dette, sier Holum.

Kjøringen skal ikke ha vært tilfeldig, da mannen skulle hente utstyr som trengte biltransport, men han bommet stygt på tidspunktet å kjøre der han gjorde. Han skal i etterkant ha gitt tydlig uttrykk for at han er lei seg for det hele.

Artikkeltags