Historisk vind i seilene

Tilskuere på dampskipsbrygga følger seilregatta på byfjorden. Årstallet er ukjent, men det kan se ut som det er på 50-tallet.

Tilskuere på dampskipsbrygga følger seilregatta på byfjorden. Årstallet er ukjent, men det kan se ut som det er på 50-tallet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

130 år med seilsport i Risør står på programmet til Risør Byhistorie torsdag kveld.

DEL

Byhistorie-redaksjonen får med seg flere erfarne seilere på podiet når seilsporten skal få sin historietime i Risørhuset. Både seilforeningslederen Kåre Karlsen, styremedlem og regattasjef Frans Karlson og andre vil bidra med seilforeningens historie helt opp til dagens omfattende virksomhet.

- Vi regner med å ha med forfatteren av jubileumsboka fra 1989, Steinar Ryvind med fra fjerne himmelstrøk, og byforfatteren selv, Victor Normann, vil også bidra med sitt syn på seilsportens betydning for Risør by, forteller Kjell Pihlstrøm i redaksjonen.

En 12,5-er med registreringsnummer C 95 i regatta på byfjorden på 50-tallet.

En 12,5-er med registreringsnummer C 95 i regatta på byfjorden på 50-tallet. Foto:

130 år med seilsport

Pihlstrøm skriver i en pressemelding at sport og idrett har vært en viktig del av Risørs moderne historie og vil få sin selvsagte plass i den byhistorien Victor Norman er i full gang med å skrive. Prosjektet Risør Byhistorie ønsker derfor å fortelle historien om en sport som har satt sitt preg på byen siden slutten av 1800-tallet. Seilsporten i Risør har i alle år vært drevet og administrert av Risør Seilforening som ble stiftet i 1889, og som dermed kan feire sitt 130-årsjubileum i 2019.

Seilregatta på byfjorden på 50-tallet.

Seilregatta på byfjorden på 50-tallet. Foto:

Særpreg og tradisjon

Byhistorie-redaksjonen fokuserer denne torsdagskvelden på at Risør seilforening er den lokale idrettsforeningen som kler byens særpreg og tradisjoner best.

- Ingen andre foreninger kan måle seg med seilforeningen i resultater, både i nasjonale og til og med i internasjonale konkurranser. Å velge seilsporten og Risør Seilforening som tema for et eget lokalhistorisk møte ga seg derfor på mange måter selv, skriver Pihlstrøm.

Artikkeltags