Maraton-NM til Risør

Artikkelen er over 3 år gammel

I dag ble det klart, Risør festuke og Idun IL blir arrangører av årets norgesmesterskap i Maraton.

DEL

Det bekrefter Jan Einar Henriksen i Risør Festuke.

- Vi fikk bekreftet i dag at årets maraton-NM blir lagt til Risør og festuka, nærmere bestemt 1. oktober, forteller han.

Festuka fikk ideen til å søke som arrangør da det kom de for øret at friidrettsforbundet manglet sted for årets arrangement.

- Vi tok kontakt og til slutt skrev vi en søknad sammen med idrettslaget Idun om å bli NM-arrangør. Idun IL må være med da det er et krav at arrangøren av et norgesmesterskap må være tilknyttet forbundet for å kunne gjennomføre. Det er Idun, men ikke vi. Nå lager vi dette sammen og vi setter med det Risør ytterligere på kartet, sier Henriksen.

- Håper på mangedobling

Nå håper Henriksen at mesterskapet vil øke folkemengden både i og utenfor løypa.

- Det er fullmaraton som skal arrangeres hos oss så hvor mange som kommer for å konkurrere vites ikke, men vi håper på en mangedobling fra de 29 som deltok i fjor, forteller han.

- Håpet er jo også at vi kan trekke enda flere publikummere til Risør. Vi ønsker jo å gjøre byen til en høstdestinasjon, og at folk i større grad legger turen til byen, enn å dra herfra, sier han.

Proffe og amatører

Løypa blir som den har vært tidligere. De som konkurrerer om NM-medaljen blir løpende side om side med mosjonistene.

- Norgesmesterskapet blir et løp i løpet, på mange måter. De som skal konkurrere om NM-medaljen må være medlem i en idrettsklubb som igjen er medlem i forbundet. Men alle andre som vil skal selvsagt også få løpe, understreker han.

Festuka og IDUN har derimot ikke nøyd seg med å søke om ett NM. De vil gjerne ha to i slengen.

- Vi har kalt vårt løp for "Konvoi maraton". Det er for å hedre krigsseilerne og deres pårørende spesielt, og rette oppmerksomhet mot Konvoibyen i Risør. Neste år er det jubileum for konvoibyen, som ble etablert i 1968. Om vi får det til neste år også så er det en fin måte å markere det hele på. Vi får bare passe på å gjøre det skikkelig bra i år, og håpe på det beste, sier han.

Trenger frivillige

Med større arrangement følger også større utfordringer. Det tar Henriksen med stor ro, men på ett punkt håper han på hjelp fra publikum.

- Det blir nok endel ekstra kostnader ved å gjennomføre et slikt arrangement, men det skal vi få til. Det vi derimot nok vil trenge er en større tilgang på frivillige. Jeg håper flere vil melde seg til tjeneste, avslutter han.

Fjorårets maraton-NM ble arrangert i Oslo, men de nøyer seg i år med å gjennomføre NM i halvmaraton. Det gjennomføres 16. september.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken