– Hvor tenker Myraker at disse skal parkere?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I AAB 21. juni skriver sivilarkitekt Einar Myraker:

«Slik jeg ser det, er det viktig å jobbe aktivt med en helhetlig plan for denne delen av sentrum.»

Så sant, så sant. Men skal en slik plan ha relevans er det nødvendig også å ta med parkeringsproblematikken.

De kommuneansatte og folk som skal besøke dagens kommunehus har i dag gratis parkering. Hvor tenker Myraker at disse skal parkere sine biler dersom kommuneadministrasjonen flyttes til sentrum?

Myraker ser og for seg at det i kvartalet skal etableres  et  handleområde på 2000 kvadratmeter. Hvor skal handelsfolk og deres kunder parkere? Parkeringsplan m å inn i helhetsplanen for sentrum.

– Tåler kommunens økonomi dette?

En del mennesker ser for seg at kommuneadministrasjonen bør flyttes til sentrum. Jeg har ikke sett noe estimat over hva det vil koste å bygge om gammel bebyggelse i sentrum til moderne kontorlokaler. Det er rimelig grunn til å tro at husleien i ombygde lokaler vil bli høyere enn hva det koster å drive kommunehuset. Det tåler ikke kommunens økonomi.

Å bygge om en del av dagens bygningsmasse til moderne handelslokaler og bygge nye lokaler der det er parkeringsplasser slik at en får 2000 kvadratmeter næringslokaler, vil bli kostbart. Dagens leietakere har ikke stor omsetning og vil neppe tåle høyere husleie.

– Egnet?

Jeg har ikke sett i avisen at det har kommet innlegg om at lokalene i dagens kommunehus ikke er egnet for dagens krav.

Det vil være bra om det kommer opp en helhetsplan inkludert parkeringsmuligheter for KVARTALET. Før kommunen går videre med saken, bør det komme på bordet hva dette vil koste kommunen og de næringsdrivende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken