Gå til sidens hovedinnhold

Forvirring om bobiltilbud på Tjenna

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var ikke satt av nok penger til å fullføre prosjektet i år, ifølge enhetslederen i kommunen. Bobiltilbudet på Tjenna vil ikke være på plass før til neste år.

– Sammenlignet med de andre stedene vi har vært i Norge, er det en lav standard på tilbudet til bobilturister i Risør, sier Schott Lothar.

Sammen med sin kone har han reist fra Tyskland til Norge for å feriere i bobil, men i Risør blir de ikke i mer enn én dag.

– Det er et greit tilbud her for én overnatting – vi har vann og elektrisitet i bilen, og kan gå på toalettet ved havnen eller på biblioteket. Men dette hadde helt sikkert vært en mye mer attraktivt sted om man fikk på plass et bedre tilbud, sier Lothar.

Ifølge leder for Miljø- og teknisk komité, Eva Nilsen (Ap), skulle tilbud om bobilparkering med vann, strøm og toaletter stått klar på Tjenna til 10. juni i år.

– Jeg har også lurt på når dette blir ferdig. Det kan jo være at jeg husker feil, og at det skulle stå ferdig til 10. juli, men det må sjekkes opp i, sier Nilsen.

– Rundt en million

Enhetsleder for eiendom og tekniske tjenester i kommunen, Jon Frydenborg, sier han stusset over at flere i bystyret virket å være av den oppfatning at alt skulle stå klart i år.

– Jeg reagerte på dette, siden det ikke er satt av nok penger til å fullføre prosjektet på så kort tid, sier Frydenborg.

Avdelingsingeniør Kay Henning Olsen utdyper:

– Bolbiltilbud på Tjenna, med vann, strøm og toaletter lå verken i det kommunale handlingsplanen eller i budsjettet for i år, så det blir ikke noe slikt tilbudet før neste år. Til neste år er det snakk om å investere rundt en million til dette, sier han.

Det er Olsen som er satt til å gjennomføre arbeidet for å bedre bobiltilbudet på parkeringsplassen på Tjenna.

Misfornøyde naboer

Til nå har kommunen lagt på ny grus på parkeringsplassen, og ryddet opp for å gjøre plassen noe større.

– Tilbudet vil bli så å si identisk med i fjor, sier Olsen.

Aust Agder Blad har tidligere skrevet om at å utvikle tilbudet for bobilturister på Tjenna ikke har vært videre populært blant naboene. Deler av argumentasjonen for å legge bobilplassen til Tjenna var at det er sentrumsnært, samt at idrettsplassen der er i lite bruk. Det mener Leder i Trekta og Tjenna vel er et for tynt argument.

– Dersom grusbanen hadde vært vedlikeholdt som en oppdatert idrettsplass med mål og oppmerkinger, hadde det nok blitt brukt, sier Flemming Knudsen til Aust Agder Blad.

Naboene Marlene Stiansen, Åsne Austvik Johansen og Einar Johansen er blant de nærmeste naboene, og uttalte klart at dette er noe de ikke ønsker.

Stadig flere bobiler

Turistsjef Marita Thomseth forklarer at det stadig blir flere bobilturister i Risør, og at de i økende grad ønsker å stå parkert sentrumsnært.

- Vi har sett en større og større tilstrømning av bobiler i Risør over flere år, sier Thomseth.

Hun mener Risør er helt avhengig av en ordentlig parkeringsplass.

Kommentarer til denne saken