Ungdomsskolen tagget med Nazi-symboler

Politiet ser alvorlig på budskapet som i løpet av helgen er skrevet på veggen på ungdomsskolen.

Politiet ser alvorlig på budskapet som i løpet av helgen er skrevet på veggen på ungdomsskolen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet var i dag og sikret seg spor etter at et av byggene ved Risør ungdomsskole i løpet av helgen har blitt tagget med Nazi-symboler.

DEL

- Politiet ser alvorlig på både skriften og symbolene i budskapet som har blitt sprayet på veggene, sier politioverbetjent Jon Anders Ausland ved Holt lensmannskontor i Risør.

Han legger til at politiet er interessert i å høre fra vitner som kan ha sett noe rundt ungdomskolen i løpet av helgen.

- Vi vil gjerne ha inn tips som kan hjelpe oss i etterforskningen. Foreløpig har vi vært og sikret oss spor på stedet, men vi har ingen konkrete mistenkte. Det er litt for tidlig å si om dette er et engangstilfelle eller om det er noen som er organisert rundt og sprer dette budskapet. Politiet har sjekket alle bygg på skoleområdene, og dette budskapet er kun rettet mot ungdomsskolen, sier Ausland.

Hakekors er sprayet på murveggen ved inngangspartiet til administrasjonsbygget ved skolen.

Hakekors er sprayet på murveggen ved inngangspartiet til administrasjonsbygget ved skolen. Foto:

Det er administrasjonsbygget ved skolen som har blitt tilgriset. Rundt hele bygget er det sprayet på symboler, tekst og annen merking.

- Det var en av lærerne som varslet meg i dag tidlig. Jeg tok en tur opp og kikket. Jeg tilkalte politiet med en gang jeg så omfanget. Det er ganske spesielt når det er Nazi-symboler, sier rektor Anne Drage ved Risør ungdomsskole.

Flere vinduer er sprayet med hakekors.

Flere vinduer er sprayet med hakekors. Foto:

Mandag vil hun informere alle klassene om omfanget av dette.

- Elevene får jo se de tilgrisete veggene når de kommer på skolen, og det er viktig at de får en forklaring rundt dette, sier Drage og legger til at skolen også vil undersøke om noen har sett eller hørt noe.

Rektoren forteller at hun synes det er trist å få dette budskapet sprayet på skoleveggene.

- Vi har tidligere vært skånet for akkurat denne typen tagging. Noen mindre episoder med andre hærverk har vi hatt, men ikke slik som dette. Nå kan vi bare registrere at det har skjedd, og gå i gang med å få vasket dette bort så fort som mulig, sier rektoren.

Inngangsdøra til administrasjonsbygget har blitt sprayet.

Inngangsdøra til administrasjonsbygget har blitt sprayet. Foto:

- Som politikontakt har jeg bedt skolen se på forebyggende tiltak som overvåkningskamera og mer lys i skolegården, sier politioverbetjent Jon Anders Ausland.

- Som politikontakt har jeg bedt skolen se på forebyggende tiltak som overvåkningskamera og mer lys i skolegården, sier politioverbetjent Jon Anders Ausland. Foto:

Artikkeltags