- Hva møter besøkende Risør med?

SLITT: Dette bildet av busskuret på Vinterkjær har innleggsforfatteren sendt inn.

SLITT: Dette bildet av busskuret på Vinterkjær har innleggsforfatteren sendt inn. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserinnlegg: -Utforske skjærgården i Risør. Gå på oppdagelsesferd i trehusbyen. Ta turen til Sørlandet Feriesenter eller campingplassene på Moen og Røed. Gå på koselig handletur i Risørs mange nisjebutikker.

Risør ønsker å framstå som attraktiv, unik og har turisme som en viktig næringsveg. For de aller, aller fleste må en bevege seg forbi Vinterkjær, i alle fall når en kommer østenfra, for å dra nesten halvannen mil mot kommunens sentrum.

Viktig traffikknutepunkt

Mange kommer til Risør ved å bruke kollektiv transport. I 2007 var det anslått at et sted mellom 50-100 busser var innom Vinterkjær i løpet av et døgn, og det er blitt slått fast at Vinterkjær er et av de viktigste trafikknutepunktene på Agder, i tillegg til Harebakken, Grimstad og Lillesand. Det antas at antall bussavganger ikke er blitt redusert i løpet av de 11 årene siden representanten fra vegvesenet kom med denne uttalelsen.

Det er mange som reiser til og fra jobb, møter og ferier som bruker kollektiv transport.  Trafikksystemet med veiutbygging og vedlikehold gjør at det blir forsinkelser, og venting.

Falleferdig busskur

Det er ikke attraktivt å stå og vente på et sted som forfalles slik Vinterkjær gjør, og har gjort over tid. Søppel, sneiper, falleferdig busskur som stinker sur røyk og avfall, vegetasjon og natur rundt som viser et stort fravær av en ryddesag og kantklipper. Info – og plakattavler er slitt og innbyr lite til å få folk til å se hva som skjer i området. Dette lar vi reisende oppleve, for noen som førsteinntrykk. Er Vinterkjær en mellomlanding for å farte videre til neste sted, eller om en skal ned til sentrum av Risør, ser en inngangsporten full av forfall.

Det er Statens vegvesen som har ansvar for bussholdeplassen og vedlikeholdet av denne. Risør kommune har ansvar for informasjonstavlene. Vinterkjær som ble regulert i 2006 er fylkets ansvar, Risør kommune har en liten bit av vedlikeholdsansvaret.

Det må være i alles interesse å få gitt Vinterkjær førstehjelp nå like før fellesferien gir trykket enda mer på kollektivtrafikken.  Jeg oppfordrer næringssjefen og ordføreren til å trykke på de riktige og nødvendige knappene for å få området noe mer forskjønnet og ryddet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken