Aprilspøk eller er Risør blitt en blindvei?

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Observante bilister har fredag formiddag fått med seg et endret skiltregime langs Risørveien. Noe stor endring er det ikke i forhold til antall skilt, men budskapet er ikke til å ta feil av. Er Risørveien blitt en blindvei slik skiltet antyder? - Det er ikke oss, sier vegvesenet.

DEL

Om man legger godviljen til kan man argumentere for at budskapet stemmer, da skiltet befinner seg i Bossvika, rett etter avkjørselen til Laget mot sentrum. Samtidig er det nok ikke helt innenfor å kalle Risørs hovedfartsåre for en blindvei. Er det en aprilspøk, eller medfører skiltingen noen form for sannhetsgehalt?

Man kan jo også dra koblinger til samfunnskritikk i den nye skiltingen, om den har ukjent avsender. Har Risør kjørt seg helt fast og blitt en blindvei? Burde tilreisende ta til vettet og snu, for her er det lite annet enn stengsler å møte? Eller er det oppgraderingen av Risørveien mellom Frydendal og Trondalen og den tilhørende omkjøringen som har tirret på seg skiltopphavet?

AAB har i kveld forsøkt å få tak i Statens vegvesen for å avklare om etaten står bak den endrede skiltingen. Der bekreftes det at det ikke er etaten som her sender et signal.

- Ikke oss

Ingrid Sigridnes er presseansvarlig hos Statens vegvesen i Arendal, og tok fredag kveld en runde med sine for å finne ut hva som kan ha skjedd.

- Jeg har undersøkt saken med vår leder for drift og vedlikehold. Han forteller at skiltingen er ukjent for han, og at det trolig er en "skøyer" som har operert litt på egenhånd, sier hun.

Det bekreftes også av Glenn Solberg, som er seksjonssjef for plan og forvaltning hos vegvesenet i Aust-Agder.

- Det er ikke Statens Vegvesen som har satt opp dette blindvei-skiltet. Det er nok en privatperson som har tenkt dette som en spøk.

- Jeg har gitt beskjed videre til byggeleder som følger opp saken og tar ned skiltet dersom andre ikke gjør det, sier han.

Politistasjonssjef i Risør, Odd Holum, tror også det er noen som har gjort dette som en spøk.

- Det er nok noen som har det litt morsomt på 1. april, sier han.

Artikkeltags