Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å utvide søket etter 29-åringen: Frivillige må i så fall registrere seg hos oss, sier politiet

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet gjør fortløpende vurderinger av om det skal gjøres finsøk etter mannen.

Det vil i løpet av dagen settes i gang et såkalt finsøk, i samarbeid med Norske redningshunder og Røde kors, forteller politiet.

Den 29 år gamle mannen forsvant altså fra et juleselskap på julaften. Klokka 0400 natt til første juledag meldte politiet om mannen i 20-årene som ble meldt savnet av sin familie.

- Politiet har satt i gang leteaksjon etter at en mann ble meldt savnet av sin familie julaften. Det er per nå ingen opplysninger om at det har skjedd noe kriminelt eller noen ulykke. Det vi vet er at vedkommende har en diagnose, og liker å være for seg selv i blant, sier innsatsleder Kurt Ulven fra politiet

Kjennetegn

Mannen er 29 år gammel, ca 170 høy, iført en lys hatt, mørk lang frakk/jakke, hvit skjorte, mørk penbukse og mørke pensko. Han er for øvrig døv.

- Dersom publikum har gjort observasjoner fra Dueveien, og i områdene Myra og Konvoibyen i Risør, anmoder vi om å se igjennom boder, garasjer, båter osv for å se om han kan ha hatt tilhold der, sier politiet.

 

Utvider søk i løpet av dagen

Leteaksjonen foregår akkurat nå i nærområdene rundt adressen der juleselskapet fant sted, og er et såkalt grovsøk med to hunder.

En person fra Røde Kors, og en lokal kjentmann er også ute og leter i aktuelle områder. Det er i tillegg en politipatrulje fra Risør ute for å snakke med personer som kjenner mannen. Politiet gjør fortløpende vurderinger på å utvide søket, sier Ulven:

– Det vil i tilfelle skje i løpet av dagen. Da vil vi gjøre et utvidet søk, et finsøk. Dette vil være å utelukke områder han kan befinne seg i. Da vil vi sette inn et større mannskap fra Røde Kors, og eventuellt frivillige som ønsker å være med.

– Disse må i tilfelle komme opp til oss i Risørhallen og registerere seg med navn og telefonnummer. Vi avventer dette foreløpig, fordi vi må avslutte grovsøket og ha fornuftige oppgaver å gi de som skal delta i finsøket, sier han.

Kommentarer til denne saken