Aust-Agder Blad mener: Fornuftig å vurdere en storskole

Rådmannen i Risør skal vurdere om det vil være fornuftig å slå sammen Risør barneskole (bildet) med Risør ungdomsskole.

Rådmannen i Risør skal vurdere om det vil være fornuftig å slå sammen Risør barneskole (bildet) med Risør ungdomsskole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Selv om det blir bråk.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Rådmannen i Risør har satt i gang en prosess for å vurdere om Risør barneskole og Risør ungdomsskole bør slås sammen til én enhet.

Som rådmannen sier til Aust-Agder Blad, er dette arbeidet helt i startfasen, og det er på ingen måte konkludert med hva som vil være mest hensiktsmessig.

Rådmannen sier dog at det er enkelt å se for seg mulige effektiviseringsgevinster. Det er Aust-Agder Blad enig i, og vi mener også at det er fornuftig å vurdere en slik løsning.

Resultatet kan like fullt bli at det ikke vil være hensiktsmessig å gjøre såpass grunnleggende strukturendringer i Risør-skolen. Men da er i hvert fall runden tatt, og man har et faglig grunnlag i bunn.

Det krever en viss porsjon mot å sette i gang en slik prosess, rett og slett fordi sannsynligheten for å støte på massiv motstand fra deler av dagens skoleledelse er rimelig stor. Rådmannen gir klart uttrykk for at han er klar over at ikke alle i dagens struktur vil ta bølgen for akkurat dette initiativet.

Men det er – heldigvis – ingen popularitetskonkurranse rådmannen forsøker å vinne.

Aust-Agder Blad mener for øvrig at det viktigste som bør ligge til grunn i en slik utredning, er det rent pedagogiske, og ikke det økonomiske, selv om begge deler selvsagt må vektes opp mot hverandre.

Selv om en ny skolestruktur mest sannsynlig vil gi gode økonomiske gevinster, er det på ingen måte sikkert at det på sikt vil være den beste løsningen for den oppvoksende generasjon og for det faglige personellet ved skolen.

Vi håper derfor at akkurat dette vil ligge langt fremme i pannebrasken når utredningene gjøres og når bystyret eventuelt skal ta stilling til saken.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken