Gå til sidens hovedinnhold

Nektet først å samarbeide med politiet

Artikkelen er over 5 år gammel

Men mannen i 40-årene fra Drammen skal imidlertid ha snudd og innrømmet promillekjøring. Han hadde over 1,0 i promille, bekrefter Bjørn Kolmannskog.

– De var ikke samarbeidsvillige i starten, men tok etter hvert til fornuft og snakket. Vi har en siktet for promillekjøring, sier politibetjent Bjørn Kolmannskog til Aust-Agder Blad mandag formiddag.

Det var natt til lørdag at en 20 fot stor båt med 150 hestekrefter kjørte på land på Stuøya i Risør. Båten havnet tjue meter oppe på øya i Sørfjorden.

Gjemte seg

Det var tre personer i båten. De skal alle være menn i 40-årene fra Drammen. Etter det Aust-Agder Blad kjenner til skal det ha kommet folk til for å hjelpe, men de tre personene skal ikke ha ønsket å snakke med dem. De skal også ha forsøkt å gjemme seg.

Søndag formiddag skal de imidlertid ha valgt å samarbeide med politiet. En erkjente å ha kjørt båten. Vedkommende siktes nå for promillekjøring.

Kriminalsjef ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen, sier til Agderposten at de måtte bevist hvem som kjørte båten dersom det skulle blitt en sak.

– Det var en del blod i båten, så vi hadde en del å gå på. Ettersom vi nå har en erkjennelse, blir det mye mindre styr for de to andre som satt på, enn det hadde blitt om vi hadde måttet legge mer arbeid i dette. Slik sett var det godt føreren tok ansvar, sier han til den arendalsbaserte avisa.

Over 1,0

– Hvor mye hadde båtføreren i promille?

– Det vet vi ikke ennå, men jeg kan si at det var over 1,0, sier Bjørn Kolmannskog, som videre opplyser at blodet deres er til analyse hos Folkehelseinstitutt.

Promillegrensen på vann er for øvrig 0,8.

– Vet dere hvor fort båten kjørte da den traff land?

– Det er umulig å svare på, men med tanke på hvor båten havnet, er det snakk om litt hastighet, sier Kolmannskog.

Lettere skader

De tre personene ble etter ulykken brakt til land og videre sendt til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus i Arendal, men de slapp unna med lettere skader.

– Etter forholdene, når vi ser hvordan de har kjørt, har de klart seg utrolig bra, uttalte operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre, til NTB lørdag formiddag.

Ifølge Kolmannskog skal den ene mannen ha fått noen lettere skader i ansiktet.

Les mer om ulykken i tirsdagens papirutgave av Aust-Agder Blad.

Kommentarer til denne saken