Gå til sidens hovedinnhold

Klart for Risørløpet

Ladies Circle og Round Table fortsetter tradisjonen:

Artikkelen er over 5 år gammel

Ladies Circle og Round Table i Risør håper fjorårets vekst i deltakertallet fortsetter når de i morgen sender av gårde folk til skogs på Viddefjell.

For tredje gang arrangerer de to klubbene Risørløpet med start fra Måkeveien.

– I fjor var det rett over 100 deltakere, og da regner vi ikke med de i barneløpet, forteller Linda Sletten Heistad.

Det store antallet som ville ut på terrengløp, tok arrangøren litt på senga.

– Det ble litt kaotisk med påmelding og tidtaking i fjor, og det har vi lært av. Derfor prøver vi i år med en app på iPad, men kommer til å ha en manuell reserveløsning i tillegg. Og påmeldingen vil bli delt opp slik at det ikke blir så lange køer, sier Bård Granum.

God merking

En av tingene arrangørene har fått mange positive tilbakemeldinger på tidligere, er at løypene er godt merket. Det legges det også opp til i år.

– Det er ikke alle som er kjent her oppe, så vi har fått på plass god merking på begge løypene. I tillegg tar vi en siste sjekk rundt løypa søndag morgen for sikkerhets skyld, sier Granum.

Alt for at deltakerne skal føle seg trygge uansett om de velger fem- eller tikilometeren.

– Også får vi gode tilbakemeldinger på at løypene er så varierte. Flere sier de bruker området her oppe mer etter at de ble klar over hvor fint det er å bruke til løpeturer, sier Sletten Heistad.

Tidlig påmelding

Med håp om mange deltakere, ber de folk som bor i nærheten om å ankomme til fots om de har mulighet.

– Vi sender bilene til Oterlia 2 for parkering. Nytt for året er også at vi åpner opp for påmelding allerede fra 11.30. Selve løpet begynner jo 13.00, men vi opplevde i fjor at det ble litt knapt med tid i forkant, sier Granum.

En rekke medlemmer fra Ladies Circle og Round Table stiller opp for å få arrangementet trygt i havn, og de håper alle at både små og store tar turen til Måkeveien denne søndagen.

– Vi har lagt opp til å lage noe som både er et familiearrangement med barneløp for de små, og fem- og tikilometer for de større som ønsker å konkurrere, avslutter Linda Sletten Heistad.

Kommentarer til denne saken