Forteller om sorgen på TV

FOR ÅPENHET: Katrine Pedersen forteller onsdag kveld i NRK-programmet «Venn i døden» åpent om sin sorg etter tapet av kjæresten da hun var 16 år.  Foto: Arkiv

FOR ÅPENHET: Katrine Pedersen forteller onsdag kveld i NRK-programmet «Venn i døden» åpent om sin sorg etter tapet av kjæresten da hun var 16 år. Foto: Arkiv

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

–De aller fleste har ingen problemer med å snakke om sex eller andre private ting, men når det kommer til sorg og tap av noen som står nær deg, da blir det plutselig veldig vanskelig, sier Katrine.

I kveld kan TV-seere over hele landet se 21-åringen fortelle sin historie i NRK-programmet «Venn i døden».

 I 2010 ble det som lett kan kalles et mareritt virkelighet for den gang 16 år gamle Katrine, da hun mistet kjæresten sin i en trafikkulykke.

–Sorgen ble altoppslukende og det tok nesten tre år før jeg følte at livet normaliserte seg. Da fikk jeg en ny kjæreste som har betyd enormt mye for meg, sier Katrine.

Å fortelle sin historien om ulykken og sorgen etter tapet på TV, var lettere enn hun hadde forventet.

– Det gikk faktisk utrolig fint. Jeg hadde blitt godt kjent med programlederen og regissøren i forkant og faktisk var det veldig godt å få snakket om Marius og ulykken igjen. Det er snart fem år siden han døde nå, og selv om jeg tenker på han hver dag så er det ikke så ofte jeg prater om dette med andre, sier Katrine.

I TV-programmet snakker hun om hvordan hun kom seg igjennom sorgen og hvordan hun taklet tiden etter kjærestens død.

–Mine beste venner, mamma og de nærmeste i familien stilte opp for meg, men det var folk på skolen og bekjente som trakk seg unna, og det kan jeg jo forstå at man gjør, sier 21-åringen, som også fant stor trøst i å skrive blogg.

–Det første halve året gikk jeg til psykolog, og da fikk jeg beskjed om at det var viktig å gjøre noe for å bearbeide tankene. For meg fungerte det veldig bra å skrive, forteller Katrine.

Katrine kunne onsdag ettermiddag forteller onsdag ettermiddag at hun ser frem til at folk skulle få se programmet hvor hun selv figurerer. Nå håper hun at hennes åpenhet rundt hvordan man takler sorg kan være til hjelp for andre.

–Det er mye tabu rundt dette med sorg og usikkerhet om hvordan man skal forholde seg til mennesker som har mistet noen som står en nær, det er mye av grunnen til at dette programmet har blitt produsert. For meg har det vært en fin erfaring å stille opp og jeg håper det vil hjelpe andre.

Ikke uventet har dette også ført til at Katrine har kjent på følelser som ikke er fullt så lette.

–For å være helt ærlig så er det faktisk vanskeligere for meg å få saken min i lokalavisen enn på landsdekkende TV. Alle vet hvem alle er i Risør og plutselig er jeg hun jenta som mistet kjæresten sin i en ulykke igjen. Uansett er ikke dette noe jeg vil glemme, det vil alltid være med meg og så tenker jeg at folk ikke kan dømme noen for noe som har skjedd for lenge siden. Jeg syntes det er fint å snakke om dette og håper det kan vise folk som sliter med sorg at det er fullt mulig å komme seg videre i livet selv om man er langt nede.

Programmet vises på NRK3 i kveld, klokken 21.30

Artikkeltags