Disse ga mest i hele landet

Artikkelen er over 3 år gammel

Risør barneskole har grunn til å juble litt ekstra etter årets TV-aksjon. For det viser seg at de er den skolen i landet som har samlet inn med penger til aksjonen.

DEL

Med 126 495 kroner er Risør Barneskole nesten 10 000 kroner foran neste skole, og er samtidig også den største bidragsyteren i hele Aust-Agder.

– Er det sant? Så kjempekult, sier sjuendeklassingen Linnea Eliassen.

Sammen med tre andre elevrådsrepresentanter tar hun seg mer enn gjerne tid til å høre om de gode resultatene for skolen.

– Jeg hørte at Risør var tredje best i fylket pr. innbygger, men ikke at vår skole var best av alle skolene i landet. Det er tøft, sier klassekamerat Matiss Podins.

Slo fylkeskommunen

Gavmildheten fra barneskolen på Kjempesteinsmyra kommer høyt opp uansett hvordan man setter opp statistikkene. Blant enkeltgiverne i Agder, er det kun et oljeselskap i Kristiansand som ga mer, og selv ikke fylkeskommunen kunne matche bidraget fra Risør.

Så skal det sies at elevene la ned et godt stykke arbeid for å skaffe penger til veie. Slik som for eksempel sjetteklassene, som lagde en skoleavis som innbragte nesten 15 000 kroner bare den alene.

– Det var mye arbeid, og vi brukte over to uker på den. Men, så fikk vi inn mange penger, sier Annabell Olsen.

Også en bunad som fem ansatte ved skolen bidro med var med på å skape det gode resultatet. Den er en vesentlig faktor om elevene skal jakte ny rekord neste år.

– Det er jo alltid et mål å slå året før, så vi må prøve å få inn mer neste år, sier Martinus Heistad.

Overrasket og glad

Også lærerkreftene på skolen er godt fornøyd med hva skolen har fått til gjennom høstmarkedet.

– Dette er helt utrolig, og neste år må TV komme hit til høstmarkedet vårt, sier Thorild Strangstad.

Hun, og fire andre ansatte ved skolen sto bak bunaden som innbrakte over 50 000 kroner

– Jeg tror nok vi gjør dette neste år også. Samtidig er det viktig å få fram at det er alle klassene og lærerne som gjør den store jobben.

Artikkeltags