Gå til sidens hovedinnhold

Lite dramatikk, men mye motortrøbbel i sommer

Artikkelen er over 5 år gammel

På redningsskøyta Uni Kragerø er bare tre av 55 fra Risør kommune. – Dette er jo drømmehobbyen for båtinteresserte, sier Roar Haldorsen.

– Aktiviteten har gått veldig opp og ned for oss i sommer. På det meste har vi hatt fem-seks utrykninger om dagen, mens nå er det gått tre dager uten noen oppdrag, forteller Roar Haldorsen.

Han er båtfører på redningsskøyta Uni Kragerø som dekker området Stavern til Arendal, og en av kun to personer fra Risør på båten. I tillegg har de én fra Søndeled.

– Det må da være flere i området som er interessert i en slik jobb. Uni Kragerø er bemannet med frivillige, og dette er jo en drømmehobby for båtinteresserte, sier Haldorsen.

Så langt i sommer har det vært få dramatiske episoder, og den vanligste utrykningsårsaken er motortrøbbel.

– Mange har problemer med motoren eller det tekniske på sjøen. Vi opplever at noen har litt for mange instrumenter i båten, feilberegner strømmengden og ender opp med flatt batteri. Dermed må vi komme og hjelpe dem i gang, sier Haldorsen.

Han mener at båtfolk generelt er ganske fornuftige, og er flinke til å bruke vest. Det er imidlertid vanlig at de går på grunn.

– Grunnstøtinger er noe av det vanligste vi opplever, sier Haldorsen, som knapt har rukket å fullføre setningen før han får melding om en ny grunnstøting.

Dermed ble det et kort opphold i Risør denne gangen for Uni Kragerø, som må ut og taue nok en båt som har satt seg fast.

Kommentarer til denne saken