Spektakulær regatta i gang

Artikkelen er over 3 år gammel

Risør er i godt selskap i sommer. Kun skandinaviske storbyer får besøk av de superraske M32-seilerne. Storbyene og Risør

DEL

M32 er en relativt ny båttype som ble konstruert av Göran Marström og Kåre Ljung. M-en i navnet indikerer den ene designerens navn. Siden har båttypen blitt foreldet av det svenske selskapet Aston Harald Composite AB.

Båtene er rett under ti meter lange og omtrent halvparten så brede. Vekten er på kornet 510 kilo, med seil, og masta vaier 16,8 meter over dekk.

De store, men superlette, båtene oppnår enorm fart på kort tid, noe risørfolk og turister visste å sette pris på da regattaen startet torsdag formiddag. Det var hundrevis av gapende og imponerte publikum å spore i Strandgata og på dampskipsbrygga da startskuddet gikk torsdag ettermiddag.

God vind

Arrangøren gikk tidligere denne uken ut og flagget en smule bekymring rundt et værvarsel som viste litt lite vind. Men værgudene hadde tatt et greit lite magadrag før oppstarten, og båtene fikk imponerende fart på fjorden.

Regattaen skal foregå i Risør de neste tre dagene, med siste seilas på lørdag.

AAB følger opp i løpet av helgen med inntrykk og reportasjer fra det heseblesende arrangementet, som står i sterk kontrast til båter risørskjærgården er vant med.

Videoen over viser noen få klipp da båtene varmet opp på fjorden før regattaen.

Artikkeltags