Åpner ikke Risørveien i vinter

FORTSETTER UAVBRUDT: Entreprenøren på Risørveien kan nå jobbe, uavbrudt, vinteren igjennom. Det betyr at veien blir ferdig fem måneder før tiden.Foto: Arkiv

FORTSETTER UAVBRUDT: Entreprenøren på Risørveien kan nå jobbe, uavbrudt, vinteren igjennom. Det betyr at veien blir ferdig fem måneder før tiden.Foto: Arkiv

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Opprinnelig plan var at Risørveien skulle åpnes for trafikk i vintermånedene. Det skjer ikke.

Prosjektet rundt gang- og sykkelstien fra Frydendal til Østebø går for fullt. Ifølge framdriftsplanen skulle veien åpne for trafikk i vintermånedene, fra 1. desember. Da med mannskapene som arbeidet side om side med trafikken. Nå har veivesenet og entreprenør Knut Haugsjå AS kommet på nye tanker, som gir arbeidsro nok til å fullføre prosjektet før tiden.

– Entreprenøren har sett på prosjektplanen på nytt, og funnet ut at de kan få prosjektet ferdig før tiden. Det forutsetter at Risørveien ikke åpner i desember, som var utgangspunktet, forteller Steinar Knutsen hos Statens vegvesen.

Med veien stengt kan entreprenøren og dens mannskaper få nok ro og tumleplass til å fullføre veien lenge før skjema.

Ferdig lenge før

– Med denne endringen så sier ny tidsplan at veien er ferdig til 1. juli, framfor 1. november, forteller Knutsen.

Det er også et aspekt med trygghet i endringen som nå er på plass.

– Vi har vært på befaring på stedet, og anser også at det er mye tryggere å gjøre det på denne måten, framfor å slippe trafikken inn under arbeidet, sier han.

Det betyr derimot at veien rundt Viddefjell også i vinter blir hovedfartsåren inn til sentrum.

Brøyting og salting

For å gjøre veien vintersikker har veivesenet derfor besluttet å ha prioritet på vintervedlikeholdet.

–Hele Caspersensvei og sannsynligvis resten av riksvei 416 vil bli vintervedlikeholdt, og faller dermed under det vi kaller barvei-strategi, forteller han.

–Med det mener vi at vi skal, så langt det er mulig, holde veien bar. Det betyr ekstra fokus på brøyting med en høyere frekvens enn vanlig, samt at det vil saltes, sier han.

Et annet ledd i å gjøre veien om Viddefjell trygg, som mange har merket seg, er hindermarkeringene som er satt opp på veistrekket. Det driver folk å flytter på, noe veivesenet ikke er glad for.

–De er satt opp av oss, og er satt opp på en måte som skal få folk til å begrense farten, sier han.

–Noen har kanskje vært greie å rettet på disse, men det er altså ikke ønskelig. De skal stå slik vi satt de ut i sikksakk mønster, sier han.

Prosjektet rundt veibelysning har som ramme å være ferdig til jul. Nå ser det ut som prosjektet kan få seg en liten utsettelse.

– Det er fortsatt meningen at vi skal ha veibelysning på plass der til jul, men vi har problemer med noen leveranser som gjør at det skal holde hardt. Men vi satser fortsatt på det, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken