Gå til sidens hovedinnhold

Roar fikk kongens fortjenestemedalje

Artikkelen er over 5 år gammel

Man ante fred og ingen fare på musikkens hus i kveld, der en helt vanlig onsdags-øvelse ble arrangert for Risør musikkorps. Rett utenfor byens musikalske øvingsrom sto et kobbel fra kommunens administrasjon, byens kulturliv og kongens representant i fylket.

Fylkesmannen selv, Øystein Djupedal, var nemlig der for å gi dirigenten selv et realt sjokk.

Det ble et øyeblikk kaotisk da et 30-talls mennesker stormet musikkens hus. Ordfører Per Kr. Lunden og Djupedal rykket rett opp til dirigentens podiet, og avbrøt øvelsen.

Deretter sa Djupedal de forløsende ord:

-Det er med stor glede jeg står her i dag som H. M. Kongens utsendte representant, for å overrekke deg, Roar Marcussen, Kongens Fortjenstmedalje. Den får du for særlig fortjenstfullt innsats til glede for mange gjennom lang tid, sa han.

-Risør kommune ble akkurat kåret til Norges Kulturby. I sin begrunnelse gir juryen Risør spesiell anerkjennelse for sine mange og brede kulturtilbud, og sitt levende musikkmiljø. Og midt i byens musikkmiljø finner vi deg, Roar. På scenen: Noen ganger med en gitar i hånden. Andre ganger med en bass. Men aller helst på ditt hovedinstrument: Trompeten, som du har traktert helt siden du begynte som aspirant i Risør Skolemusikkorps for over 60 år siden, sa han i sin tale.

-Eller så har man truffet deg i Musikk-centeret – butikken din – som har vært et samlingssted for alt og alle som har med musikk å gjøre i Risør. Som instrumentmaker har du ikke bare solgt nye instrumenter, men også gitt nytt liv til vrak som egentlig hadde spilt sin siste tone – til glede for sentimentale eiere, sa Djupedal.

En veldig rørt, tydelig overrasket og glad Roar Marcussen tok i mot fortjenestemedaljeni sølv fra fylkesmannen, med tilhørende diplom.

-Dette kom veldig brått på.

Ordfører Lunden kunne fortelle at tildelingen var kommet til ved at et kobbel av Roars nærmeste, samt flere øvrige musikkvenner i byen, hadde tatt initiativ til tildelingen.

Les mer om tildelingen i vår lørdagsavis.

Kommentarer til denne saken