Nå vil de kjempe ungdommens sak

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

–Miljø er ikke bare natur, sier tidligere Rødt representant Rune Hansen og Ung i Fokus-leder, Iren Aas. Nå går de sammen for å få Miljøpartiet De Grønne inn i bystyret.

–Når vi snakker om miljø går det ikke bare på enøktiltak og miljøvern, det handler også om hvordan folk har det i Risør, sier Rune Hansen.

Han har hatt en god pause fra politikken etter at han satt forrige periode i bystyret for partiet Rødt. Nå er han igjen klar for å engasjerer seg i lokalpolitikken, denne gangen går han forøvrig fra rødt til grønt.

– Det ligger veldig lite dramatikk i akkurat det. Det er rett og slett så enkelt som at jeg står litt mer inne for ideologien til Miljøpartiet De Grønne (MDG) som også ligger, slik jeg anser det, litt mer midt i det politiske landskapet, sier Hansen.

Bedre miljø for ungdom

Som representant for Rødt i bystyret tok han ofte til orde for bedre miljø for den yngre garde i vår kommune, nå vil nettopp unge og ungdom bli selve kampsaken for Hansen når han sammen med styret vil utarbeide et partiprogram for MPG opp mot valget.

– Det er en kampsak de færreste kan være uenig i, både når det gjelder miljø og framtiden vår og ungdoms vilkår, sier Hansen.

Forrige uke gikk han offisielt inn som talsmann for MDG og vil i året som kommer jobbe aktivt for å få flere til å engasjere seg i partiet.

– Målet er selvsagt å stille en liste til valget slik at vi minst får en representant i bystyret neste periode, sier Hansen.

Viktig å engasjere seg

Om han selv vil stå på denne listen har Hansens så langt ikke bestemt seg for.

– Det kommer an på om valgkomiteen ønsker å ha meg på den lista og om jeg selv ser at det er noe jeg ønsker. Det er en prosess jeg nå vil gå inn i med resten av styret, sier Hansen.

For Iren Aas er det også for tidlig å antyde om hun ser seg selv som bystyrerepresentant i neste periode.

– Per i dag er ikke det et mål for meg. Det å engasjere seg lokalt er det viktigste for meg, og så får vi se hvordan det blir mot valget, sier Aas.

Utforme partiprogrammet

I likhet med Hansen anser Aas ungdom som sin absolutte kampsak. Hun ser også en stor fordel i å få være med å utforme partiprogrammet til MPG.

– Her har man mulighet til å være med å påvirke, noe som er veldig spennende. En av sakene jeg brenner for er hvordan man kan få ungdom ut i arbeid. Jeg ser også at jeg kan dra paralleller med arbeidet i Ung i Fokus, sier Aas.

Både Aas og Hansen håper nå at de skal få med seg flere medlemmer i det lokale partiet, og satser først og fremst på ungdom og yngre partifeller.

– Vi ønsker å få med oss ungdom og yngre folk som har et engasjement for miljø og kultur, sier Aas, som oppfordrer folk til å ta kontakt.

Spennende tider

– Vi trenger også hjelp fra lag, foreninger og andre i Risør til å kna et partiprogram. Det neste halvåret vil vi også prøve å stable på beina en liste, det blir spennende tider, avslutter Hansen.

Artikkeltags