Så mange har søkt om dagpenger i Risør og Gjerstad

Nav mottar flere søknader om dagpenger knyttet til permittering enn noensinne. Foto: arkiv

Nav mottar flere søknader om dagpenger knyttet til permittering enn noensinne. Foto: arkiv

Koronakrisen har raskt utviklet seg til å bli en økonomisk krise for norske lokalsamfunn. Butikker og utesteder stenges, og flere bedrifter ser seg nødt til å permittere sine ansatte. Tallene fra Nav forteller at situasjonen i Risør og Gjerstad gjenspeiler resten av landet.

DEL

Nav oppdaterer sine tall daglig og ukentlig. I dag meldes skriver nav på sine sider at det i løpet av helga har kommet nesten 40 000 nye søknader om dagpenger:

I løpet av fredag til søndag (20. til 22. mars) er det kommet inn 37 900 nye søknader om dagpenger (23 600 på fredag, 6 600 på lørdag og 7 800 på søndag).

3 400 av søknadene er ordinære søknader om dagpenger. 34 500 av søknadene gjelder dagpenger ved permittering. (nav.no)

Siden torsdag 12. mars, dagen mange av de mest omfattende tiltakene ble innført for å begrense smittespredningen, melder Nav at det i alt har kommet er det kommet inn totalt 223 200 søknader om dagpenger i Norge, hvorav 206 000 gjelder dagpenger ved permittering. Det tilsvarer 8 prosent av arbeidsstyrken.

I Agder er det 6, 8 prosent av arbeiddstyrken som har send inn søknad om dagpenger i forbindelse med permittering. Tallene for Risør og Gjerstad speiler resten av landet.

I Risør har i alt 192 personer sendt inn søknad om dagpenger i forbindelse med permisjon i løpet av uke 11 og 12. For Gjerstad er tallet 60. Tallene oppdateres daglig for fylket, og ukentlig for kommunene.

Til NRK forrige uke sa NHOs sjeføkonom Øsytein Dørum at arbeidsledigheten i Norge ikke har vært høyere siden depresjonen på 1930-tallet.

Artikkeltags