31. desember la assistent ved Sandnes Ressurssenter Daniel Victor Dahlen ut en post på sin egen facebookside.

«Har du et par gamle ski som du ikke bruker mer? Jeg vil samle sammen så mye brukt skiutsyr som mulig til gjenbruk på Sandnes Ressurssenter. Skisko, staver og ski og alt annet skiutstyr tas imot med stor takk. Dette kan leveres hos meg på Trollheim, eller jeg kan hente det hos deg. Del gjerne dette innlegget, godtfolk», lød posten.

Kan gå rett i løypa

– Vi går mye i naturen og bruker den mye, så det å ha ski tilgjengelig er et must. Det ville vært gøy hvis folk hadde ski som de kan være av med. Det har vært behov for ski lenge. I fjor vinter var det jo en del snø. Da hadde vi ikke noen ski, sier Dahlen.

Han planlegger et eget skirom i en kjeller på ressurssenteret.

– Jeg kommer til å lage skistativ og et sted å sette stavene. Skoene skal settes i hyller markert med skostørrelser, sier han, og ser for seg hvordan det blir dersom ønsket går i oppfyllelse.

– Det hadde vært gøy hvis vi hadde fått inn litt ski, for da har vi alltid tilgjengelige ski hvis vi skulle være heldige og det kommer snø. Det er lysløype rett på utsiden av døren. Så hvis vi går ned i kjelleren og henter ski og går rett over veien, så kan vi gå på ski, sier han smilende, og innrømmer at han selv elsker å stå på ski.

– Alle har gått på ski før. Det er en veldig fin aktivitet. Man får være tett på naturen og man kobler litt av. Det er ganske enkelt. Man går bare i sporet.

Vil ha flest mulig ski

Foreløpig har bare to personer tatt kontakt, men Dahlen ser aldeles ikke mørkt på prosjektet likevel.

– Jeg har nettopp lagt ut posten, og det er en del som har begynt å dele den, sier han og legger til:

– Jeg har selv jobbet på skisenter. Når sesongen er over er det masse gjenglemt utstyr og de gjenglemte utstyrsrommene har en tendens til å bli større og større. Så skisentre er hjertelige velkomne til å levere de også. Så hvis noen har ski eller utstyr – ta kontakt med meg på Facebook!