Rekorddeltakelse på Feriespretten

VANT TIL SLUTT: Feriegjest på Åkvåg, Knut Engebretsen fra Oslo, ligger her som nummer to, men han vant til slutt den lengste distansen under årets utgave av Feriespretten.

VANT TIL SLUTT: Feriegjest på Åkvåg, Knut Engebretsen fra Oslo, ligger her som nummer to, men han vant til slutt den lengste distansen under årets utgave av Feriespretten. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Selv om håpet var nærmere hundre deltakere, hadde Knut Jørgen Hope aldri trodd at det skulle skje.

DEL

Det var hele 96 personer som startet Feriespretten på Sandnes tirsdag kveld, i tillegg til om lag tretti barn som løp det nystartede barneløpet.

– Det er nok rekord, sier leder i Hope Idrettslag, Knut Jørgen Hope.

– Selv om vi hadde håpet på så mange var det overraskende. Vi forventet å ligge på samme antall deltakelser som i fjor, så jeg ble litt stresset da det kom så mange, smiler Hope.

Tre distanser

Feriespretten er et årlig terrengløp med start og mål ved Sørlandet Feriesenter. Det er distanser på én mil og 4,5 kilometer, samt et barneløp på 300-400 meter.

Både lokale, feriegjester og løpere fra distriktene rundt hadde møtt opp.

Lokal vinner

Knut Engebretsen fra Overtoppen vant tikilometeren for herrer over 18 år med tiden 36:12, foran Kåre Ulevåg fra Tvedestrand. Datteren Martine Engebretsen vant tilsvarende distanse for kvinner over 18 år. Det var med tiden 40:22.

– Det er veldig fint å løpe her. Vi er vant til å trene i disse løypene, sier Knut Engebretsen, som har hytte på Åkvåg.

For de under 18 år vant Ingvil Ahlsand fra Kjelsås IL og Felix Grimsland fra Hope IL på tikilometeren, med henholdsvis 47:00 og 49:19.

Kort distanse

På den korte distansen for kvinner under 18 år vant Anna Marie Nordengen Sirevåg fra Sportsklubben Vidar med tiden 20:30. På samme distanse for guttene under 18 år stakk Ole Jørgen Kraggerud fra Kjelsås IL av med seieren. Han løp inn på tiden 20:15.

Marte Sjursen fra Stabæk og Rune Nordengen fra Lyn Ski vant den korte distansen for de over 18 år, med henholdsvis 23:01 og 20:30.

Les mer om Feriespretten i torsdagens papirutgave av Aust-Agder Blad.

Artikkeltags